Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Ekonomikas profesors Hadsons: Latvijas valdība padarīs ļaudis arvien nabagākus

© Juris Paiders

Misūri universitātes (ASV, Kanzassitija) ekonomikas profesors Maikls Hadsons uzskata, ka Latvija zināmā mērā ir savdabīga eksperimenta upuris, pārbaudot, cik lielu nodokļu slogu var uzkraut darbaspēkam, lai atbrīvotu no nodokļiem nekustamos īpašumus.

„Neviena valsts nav rīkojusies tik aplami kā Latvija, atsakoties no īpašuma nodokļa, lai maksimālai uzkrautu nodokļus darbaspēkam. Nekas tāds nav darīts, sākot ar Babiloniju un Seno Grieķiju, beidzot ar Vāciju, Japānu, Angliju, Honkongu un Singapūru,” šodien intervijā „Neatkarīgajai” saka Hadsons.

„Tas nav demokrātiski un ir pilnīgi pretēji tam ceļam, ko paveica ASV, lai kļūtu par bagātu valsti. Tas ir pilnīgi pretēji tai virzībai, kuru īstenoja Vācija, Anglija, Ķīna, Honkonga vai Singapūra. Latvija ieviesa politiku, kad valdība deklarē – mēs ticam, ka sabiedrība var kļūt bagāta, padarot darba ņēmējus par trūkumcietējiem,” intervijā stāsta ekonomists.

„Ir ļoti vienkārši prognozēt, kas notiks tālāk, ja valdība turpinās neievērot vienkāršus ekonomikas likumus. Latvijas ļaudis paliks arvien nabagāki, jo valdība vēlas tos padarīt par nabagiem. Valdība nolēmusi atteikties no progresa, transformējot darbaspēku par trūkumcietējiem. Tas ir ceļš uz 17. gadsimtu. Latvija kapitālisma ceļa vietā ir izvēlējusies atjaunot feodālismu,” piebilst ekonomikas profesors Maikls Hadsons.

Pilnu interviju ar Maiklu Hadsonu lasiet šodienas "Neatkarīgajā"