"Dzintara" jaunais īpašnieks kosmētikas ražošanu sola atsākt jau oktobrī

Bankrotējušajā Latvijas kosmētikas un parfimērijas uzņēmumā “Dzintars” ražošana varētu atsākties jau oktobrī. Vismaz tā sola jaunais “Dzintara” īpašnieks – Igaunijas miljonārs Oļegs Osinovskis.
©Vladislavs Proškins/F64

Neatkarīgā jau rakstīja, ka “Dzintara” aktīvus iegādājās SIA “Ritrem” ‒ mikrosabiedrība ar 2845 eiro lielu pamatkapitālu, kas pērn nodokļos Latvijas valstij nebija samaksājusi ne eiro. Taču vienlaikus “Ritrem” ir daļa no “Skinest Group”, un tā mātesuzņēmums ir Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca, kas nodarbina vairāk nekā 600 cilvēku Latvijā.

“Mūsu vienīgais mērķis ir glābt leģendāro preču zīmi, atsākt ražošanu un atkal pārvērst “Dzintaru” par veiksmes stāstu, kas padarīs lepnu ikvienu Latvijas iedzīvotāju,” darījumu komentē “Skinest Group” īpašnieks Oļegs Osinovskis. Viņaprāt, “Dzintars” ar 170 gadu vēsturi noteikti bija viens no Latvijas nacionālā lepnuma simboliem. Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca esot lielisks piemērs tam, kā uzņēmumu atkal nostādīt uz kājām un panākt, lai tam būtu svarīga loma vietējā, reģionālā un valsts līmenī, teikts uzņēmuma izplatītajā paziņojumā.

“Mums ir ievērojama pieredze ne tikai rūpniecības uzņēmumu uzturēšanā, bet arī veiksmīgā to vadībā. Tas, savukārt, nozīmē simtiem darbavietu un miljoniem nodokļu ieņēmumu valstij,” saka O. Osinovskis.

“Skinest Group” saskata lielu potenciālu “Dzintara” agrākajās aktivitātēs gan pētniecības un attīstības, gan ražošanas jomā. “Cilvēki gan Latvijā, gan citviet gaida “Dzintara” atgriešanos, un tas notiks, par to nav šaubu. Uzņēmums ir labās rokās, un mums ir pietiekami daudz kapitāla, lai nodrošinātu, ka uzņēmums saņem visus tā attīstībai nepieciešamos ieguldījumus,” uzsver O. Osinovskis.

SIA “Ritrem” par “Dzintara” aktīviem samaksāja 5,5 miljonus eiro. Kopējo pirkuma maksu veidoja: pirkuma maksa par nekustamajiem īpašumiem Mālu ielā 30 (5 000 000 eiro), pirkuma maksa par parfimērijas un kosmētikas ražošanas iekārtām, transportu u.c. (kopā 749 vienībām), biroja tehniku, aprīkojumu un mēbelēm (400 000 eiro), pirkuma maksa par 87 uz “Dzintara” vārda reģistrētām preču zīmēm (100 000 eiro). Tiesa, “Dzintara” preču zīmes šobrīd ir reģistrētas uz bijušā “Dzintara” prezidenta Iļjas Gerčikova vārda. Šobrīd ierosināta civillieta par īpašuma tiesību atjaunošanu uz preču zīmēm par labu “Dzintaram”.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā