Uz nra.lv
 

4 padomi, kā strādājot mājās netraucēt darbam un privātajai dzīvei

Dzīvo gudri! 7.februāris 2021
 
pexels.com
Valstī noteikto ierobežojumu laikā 34% Latvijas iedzīvotāju strādāja mājās. Katrs piektais labprāt turpinātu veikt savus darba pienākumus mājās arī turpmāk. Tomēr ne vienmēr viss ir vienkārši - darbs no mājām var radīt grūtības koncentrēties un būt produktīvākiem. Cieš arī darba un privātās dzīves līdzsvars, 14% aptaujāto atzina, ka tas ir strauji pasliktinājies. Īpaši sarežģītā situācijā ir kuplas ģimenes, kas mitinās šauros mājokļos, tomēr interjera dizaineri zina - ar dažiem praktiskiem knifiem pat nelielu telpu ir iespējams iekārtot tā, lai līdzsvarotu darba un privāto dzīvi.

pexels.com

1. Darba stūrīša vietā izveido darba kabinetu

"Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā atdalīt darba vietu no pārējās telpas, ir izmantot aizslietņus. Tie sadala telpu līdzīgi sienai un rada sajūtu par privātu telpu. Šāds risinājums lieti noder, ja nepieciešams neitrāls fons video zvaniem, bet telpā uzturas vēl citi mājinieki vai atrodas personīgās mantas, kuras nevēlies rādīt citiem," iesaka IKEA Interjera dizaina nodaļas vadītājs Dariuss Rimkus.

Interjera dizaineris piebilst, ka līdzīgu efektu var panākt ar aizkariem, kurus var pēc nepieciešamības ērti atvilkt un aizvilkt. Telpas sadalīšanai var izmantot arī, piemēram, dažāda izmēra plauktus. Ja plauktā saliek kastes vai grozus, tas vairs nav caurspīdīgs, turklāt to var ērti izmantot arī neuzkrītošai darbam nepieciešamo mantu glabāšanai.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija