Uz nra.lv
 

8 slikti ķermeņa valodas ieradumi, no kuriem ātri jāatbrīvojas

Dzīvo gudri! 7.februāris 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Stresa situācijās mēdzam attīstīt ieradumus, kas vēlāk var mums kaitēt, piemēram, darba intervijās vai vai tiekoties ar jauniem cilvēkiem. Portāls "Brightside" ir apkopojis nepatīkamus ķermeņa valodas ieradumus, ar kuriem par sevi radām nepārliecinātu un nedrošu priekštatu.

1. Kūkums

Mūsu stāja liecina par pašapziņu. Ja esam uzmetuši kūkumu, tas citiem uzreiz parāda, ka nejūtamies pārliecināti par sevi. Ja neuzlabosi stāju, sašļukusi poza var kļūt par ieradumu, ko piekopsi pat situācijās, kad jūties ērti. Cilvēki to turpinās uzskatīt par zema pašnovērtējuma zīmi, kas var traucēt, piemēram, darba intervijās.

2. Roku un kāju krustošana sēžot

Ir dabiski, ka cilvēki sakrusto kājas un rokas, kad sēž, taču, kad ar kādu sarunājies, tas var radīt nepareizu iespaidu. Šāda poza var šķist noraidoša un vēstīt otram, ka nevēlies ar šo cilvēku sarunāties vai klausīties viņa teiktajā. Tāpat šāda poza var liecināt, ka otra cilvēka klātbūtnē jūties neērti. Ja sēdēsi "atvērti" un nekrustosi nedz kājas, nedz rokas - sarunu biedram šķitīsi daudz uzticamāks.

pixabay

3. Nervozēšanas ieradumi

Cilvēki mēdz stresa situācijas attīstīt kādu darbību, ko izpilda, kad jūtas satraukti, taču tas var pārvēsties arī par ieradumu, kas tiek piekopts arī situācijās, kurās stresa nav. Ja esi pieradis tīt ap pirkstu matu šķipsnu, aiztikt gredzenus, sist ar kāju pret grīdu vai nepārtraukti skatīties pulkstenī, uzmanies, lai to nedarītu sarunu laikā vai, piemēram, svarīgās sapulcēs. Citiem tas var liecināt, ka esi nogarlaikojies un labāk vēlies būt kaut kur citur.

pixabay

4. Kakla aiztikšana

Cilvēki mēdz aiztikt kaklu sprandas rajonā stresa situācijās, lai mazinātu spriedzi. Arī šāda kustība var kļūt par ieradumu, no kura ieteicams atbrīvoties. Citādi tas var citiem parādīt, ka esi satraucies vai jūties nekomfortabli.

Jānis Saliņš/F64

5. Nagu graušana

Nagu graušana ir populāra stresa pazīme. Šāda rīcība var citos radīt ļoti nēertas sajūtas un pat šķist atbaidoša. Nemaz nerunājot par to, ka šādi tiek bojāti arī nagi. Šāds ieradums atstās ļoti negatīvu iespaidu par tevi uz citiem.

Lauris Vīksne/F64

6. Nepietiekams vai pārāk liels acu kontakts

Izvairīšanās no acu kontakta var liecināt par pārliecības trūkumu un pat raisīt neuzticību sarunu biedrā. Taču arī pārāk intensīva skatīšanās otram acīs var raisīt negatīvas emocijas - tā var liecināt par agresivitāti un likt justies neērti. Vislabāk uzturēt acu kontaktu ik pa laikam novēršot skatienu no sarunu biedra.

7. Nesmaidīšana

Mēs bieži aizmirstam smaidīt arī formālās situācijās, taču smaids liecina par pārliecību un atvērtību. Turklāt, šādi iespējams panākt, lai arī sarunu biedrs justos ērti un kļūtu atvērtāks pret tevi. Tomēr jāizvairās no samākslotas smaidīšanas, jo to ir viegli identificēt un tāda otrā cilvēka rada neuzticību.

pixabay

8. Būt pārāk mierīgam

Ja sēdēsi pārāk mierīgi sarunas laikā, otram šķitīs, ka tevi neinteresē viņa sakāmais. Turklāt stīvums var likt sarunu biedram justies neērti. Centies izrādīt ieinteresētību ar sejas izteiksmēm un nedaudz attēlot saruna biedra kustības, taču neuzkrītoši. Tā radīsi daudz pozitīvāku iespaidu par sevi.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija