Uz nra.lv
 

Kā izvēlēties labākos bērnu ratiņus

Dzīvo gudri! 23.janvāris 2020
 
Publicitātes foto
Portāls nra.lv
 
Bērnu ratu izvēles iespējas mūsdienās ir neiedomājami lielas, tāpēc nav nekāds brīnums, ka vecāki apjūk plašā klāsta priekšā un īsti nesaprot, kādus ratiņus tad mazulim pirkt. Īpašs izaicinājums tas var būt tiem, kuri gaida pirmdzimto, jo viņiem nav pieredzes ar to, kāda ir ikdiena ar mazu bērnu, ekspektācijas no realitātes bieži vien mēdz atšķirties.

Tālredzīga investīcija - ratiņi 3in1

Lai gan vecāki sākumā koncentrējas uz zīdaiņa vajadzībām, ratiņu gadījumā tomēr ieteicams padomāt nedaudz tālāk, arī par laiku, kad bērns jau sēdēs vai skries ar savām kājām. Ar vienu pirkumu iespējams iegādāties ratus, kas noderēs divus un pat vairāk gadus.

Rati 3in1 ir komplekts, kas ietver kulbas daļu, ko izmanto zīdaiņa vecumā, sēžamo daļu, kas būs kā pastaigu vai sporta rati, kā arī autosēdeklīti, kas būs aktuāls jau no brīža, kad mazuli vajadzēs vest mājās no dzemdību iestādes.

Lai gan 3in1 rati ir dārgāki, it īpaši, ja izvēlas uzticamu zīmolu, kas garantē augstu kvalitāti, tomēr tā ir investīcija, kas atmaksājas, it īpaši, ja plāno vairākus bērnus. Tad viens ratiņu komplekts var izturēt pat vairākus bērnus, kas būs liels ietaupījums ģimenes maciņam.

Ratiņu specifikācija jāsamēro ar vidi un paradumiem

Izvēloties bērnam ratiņus, ir būtiski domāt tieši par jūsu ģimenes apstākļiem - kur dzīvojat, kāda ir vide apkārt, pa kādu segumu ikdienā ar ratiņiem būs jāpārvietojas, vai mājai ir lifts, cik daudz vietas paredzēts ratiņu glabāšanai mājās, cik ietilpīgs ir auto bagāžas nodalījums utt.

Apzinoties šos būtiskos faktorus, varēsiet pievērst uzmanību ratiņu riteņiem, izmēram, svaram, salikšanas mehānismam un izmēram saliktā veidā. Tāpat mazsvarīgs nav ratiņu dizains un materiāls, tiem jābūt gan acīm tīkamiem, gan viegli kopjamiem.

Braukšanai ziemā pa sniegu, pa smiltīm un nelīdzenu segumu piemērotāki būs ratiņi ar lielāka izmēra un pumpējamajiem riteņiem. Siltajā sezonā un pa cietu, līdzenu segumu ērti būs arī mazāki riteņi, kas ratus kopumā padarīs kompaktākus un vieglākus.

Būtiski padomāt arī par saviem ikdienas paradumiem. Vai dosieties garās pastaigās? Vai regulāri vajadzēs ar ratiņiem doties veikalā un iepirkties? Vai esat aktīva dzīvesveida piekritēji un daudz laika pavadāt dabā un ārpus mājas? Tas var ietekmēt jūsu izvēli, novērtējot ratiņu aprīkojumu - iepirkuma groza izmēru, regulēšanas iespējas, papildu aksesuāru esamību (lietus plēve, moskītu tīkls, saules sargs u.c.).

Pastaigu jeb sporta rati - kompakti un fleksibli

Tad, kad bērns jau sāk stabili sēdēt un arī staigāt, nepieciešami sēžamie ratiņi. Ja nav iegādāti guļamie rati, kas ir transformējami vai nenāk komplektā ar sēžamo daļu, tad būs nepieciešams iegādāties pastaigu jeb sporta ratus atsevišķi.

Sporta rati ir ļoti noderīgi laika posmā, kad bērns jau sācis apgūt staigāšanas prasmes, bet vēl nespēj nostaigāt lielus gabalus, ātrāk piekūst, grib pastaigu laikā pagulēt diendusu ratiņos. Tāpat arī sporta rati būs neaizstājami ceļojumos. Pastaigu jeb sporta rati pieejami dažādos izmēros un svarā, tāpēc iespējams piemeklēt arī pavisam kompaktus modeļus, ko būs ērti paņemt līdzi gan tuvākos, gan tālākos braucienos.

Dažādus sporta ratu modeļus varat apskatīties un iegādāties Chicco interneta veikalā.

Chicco sporta rati ir populāri to augstās kvalitātes, daudzveidīgo dizainu un konkurētspējīgās cenas dēļ. Chicco ratu klāstā vienmēr būs iespējams atrast savam bērnam piemērotus ratiņus no dzimšanas līdz pat bērnudārza vecumam.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija