Uz nra.lv
 

5 mandarīnu izmantošanas veidi, kas palīdzēs veselībai un skaistumam

Dzīvo gudri! 9.decembris 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Mandarīni ķīniešu valodā nozīmējot "veiksme", tāpēc Jaunajā gadā tie tiek pasniegti kā dāvana veiksmes novēlēšanai. Taču izrādās, ka mandarīni ir "veiskmīgi" arī citu iemeslu dēļ. Pirms izmet ārā mandarīnu mizas, ieskaties, ko ar tām iespējams paveikt!

1. Kaltētas mandarīnu mizas pret klepu un bronhu iekaisumiem

Kāpēc gan izmest mandarīnu mizas, ja tās var sakaltēt un izmantot gan dekoratīviem, gan medicīniskiem mērķiem? Izrādās, ka tradicionālajā ķīniešu medicīnā kaltētas mandarīnu mizas izmanto klepus, gremošanas traucējumu un pat caurrejas gadījumos, lai mazinātu šo nevēlamo kaišu simptomus.

Lai iegūtu kaltētas mandarīnu mizas, tās vai nu trīs dienas jātur atklātos saules staros (kas šobrīd mūsu platuma grādos būs visai pagrūti izdarāms) vai liec tās krāsnī uz ļoti maziem grādiem un ļauj sažūt. Tad mizas ievieto burkā ar vāku.

Aplej mizas ar verdošu ūdeni un lieto iekšķīgi.

pixabay

2. Mandarīnu mizu maska sejai

Mandarīnu mizā ir vairāk minerālu un vitamīnu nekā auglī, tapēc tās palīdzēs cilvēkiem ar eļļainu ādu, gaišu ādas toni, ādas mīkstināšanai, kā arī likvidēs nevēlamu pigmentāciju un rētas. Šī maska palīdzēs arī cilvēkiem ar akni.

Lai pagatavotu mandarīnu mizu sejas masku, smalki sasmalcini mizas uz rīves. Pievieno nedaudz šķidra medus un samaisi. Tad masku klāj uz sejas un ļauj tai ievilkties. Noskalo seju ar tīru ūdeni.

Ekrānuzņēmums no YouTube

3. Kodēm

Ietaupi naudu un nepērc speciālās bumbiņas apģērbu kodēm! Ievieto plastmasas maisā mandarīnu mizas un ievieto to skapī. Rezultāts būs pārsteidzošs.

pixabay

4. Padara baltākus zobus

Izrādās, ka svaigas mandarīnu mizas var noņemt dzelteno pigmentu no zobiem, kas rodas, piemēram, no smēķēšanas. Mandarīnos ir viela limonēns, kas palīdz mazināt dzelteno nokrāsu uz zobiem.

Ar mandarīnu mizas iekšpusi ierīvē zobus un tā paturi 2 līdz 3 minūtes. Tad muti izskalo ar ūdeni.

pixabay

5. Pagatavo mandarīnu kokteili "Margarita"

Šis varbūt nav tas veselīgākais ieteikums, taču reizi pa reizi sevis neliela palutināšana uzlabo pašsajūtu, kas ietekmē mūsu veselību, vai ne?

Kokteiļa pagatavošana prasīs vien 3 minūtes.

Sastāvdaļas:

  • 5 grami tekilas
  • 3 grami apelsīnu liķieris
  • 1 gramu laima sulas
  • 1 gramu mandarīnu sulas
  • dekorē ar sāli

Sajauc visas sastāvdaļas un pievieno tām ledu, tad visu labi sakrati . Ar mandarīna daiviņu nozied glāzes malu un apber to ar sāli. Ielej dzērienu glāzē.

Ekrānuzņēmums no YouTube

NB nra.lv jau vēstīja, ka Krievijā pazīstamā dietoloģe un uztura speciāliste Jeļena Solomatina atklāj, ka, lai gan mandarīnos ir ļoti daudz vitamīnu, mikro un makro elementu un antioksidantu, kas labvēlīgi ietekmē imūnsistēmu un sirds darbību, ne visiem cilvēkiem ieteicams ēst mandarīnus. Ir jāuzmanās ar mandarīnu lietošanu uzturā cilvēkiem ar kuņģa slimībām (piemēram, paaugstinātas kuņģa skābes gadījumā), gastrītu. Tāpat nav vēlams ēst mandarīnus tukšā dūšā un dienā var apēst divus trīs mandarīnus, ne vairāk.

Avoti:

Must Share News

The Sprouce

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija