Uz nra.lv
 

Kā ar tautas līdzekļiem no apģērba iztīrīt dažādus traipus

Dzīvo gudri! 22.novembris 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Traipi uz apģērba, diemžēl, ir neizbēgama ikdienas sastāvdaļa. Protams, veikalos ir iespējams iegādāties daudz un dažādus traipu tīrīšanas līdzekļus, taču, ko darīt brīžos, kad šāds līdzeklis nav pa rokai? Vai kad rodas apjukums lielajā dažādībā? Tad talkā jānem mājās pieejami "tautas līdzekļi", kas palīdzēs dabūt drēbes atkal tīras.

1. Šampūns pret netīru krekla apkakli

Traipus uz krekla apkakles iespējams iztīrīt ar šampūna palīdzību. Šampūna galvenais uzdevums ir cīnīties ar dabiskajām eļļām matos un to pašu tas paveic arī ar taukiem uz auduma. Ar šampūnu nedaudz paberzē netīro krekla apkakli un redzēsi kā netīrumi pazūd.

pixabay

2. Mākslīgais saldinātājs pret taukainiem traipiem

Ar mākslīgo saldinātāju iespējams efektīvi atbrīvoties no taukainiem un eļļainiem traipiem. Uzber nedaudz saldinātāja uz tas pēc mirkļa pazudīs.

pixabay

3.Maize pret lūpu krāsas traipiem

Izrādās, ka ar maizes mīkstumu iespējams "uzsūkt" traipu no auduma. No maizes mīkstuma izveido pikuci, kuru spied pie traipa, līdz tas ir iesūcies maizē. Pēc tam apģērbu liec veļas mašīnā. Maizes mīkstums noņems lūpu krāsas atstātos traipus arī no drēbēm, kuras var tīrīt tikai ķīmiskajā tīrītavā.

pixabay

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija