Uz nra.lv
 

6 pārsteidzošas preces, kas ražotas Latvijā

Dzīvo gudri! 17.novembris 2019
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Baiba Puriņa
 
Nav noslēpums, ka mūsu pašmāju ražotāji ir pietiekami radoši un inovatīvi, lai spētu radīt produktus, kas pārsteidz arī ārpus Latvijas robežām. Atradām 6 neparastus produktus, kurus likt uz sava svētku galda.

1. Ķiploku konfektes

Ja ķiploks tā dabiskājā veidolā neiet pie sirds, varbūt labāk garšos Latvijā ražotas konfektes no ķiploka. Turklāt šādas konfektes pieejamas pat ar citrona un ingvera garšām. Konfekšu sastāvā ir cukurs, glikozes sīrups, ūdens un ķiploku pulveris.

Ekrānuzņēmums no Facebook/Latvijas Ķiploks

Ēteriskajā, gaistošajā eļļā esošie fitoncīdi, kas spēcina organisma aizsargspējas, iznīdē elpceļu infekcijas izraisošos vīrusus un baktērijas, rosina ēstgribu, aktivizē gremošanu, palīdz uzturēt veselīgus asinsvadus un sirdi. Ķiplokos esošie aktīvie savienojumi iedarbojas pret iekaisumu,kavē trombu veidošanos un veicina holesterīna līmeņa pazemināšanos asinīs.

2. Mežrozīšu un cidoniju sulu konfektes

Konfektes uz kociņa, jeb tā dēvētie "čupačupi", parasti ļoti patīk bērniem, taču tie mēdz būt ļoti ķīmiski. Mūsu pašmāju ražotāji nākuši klajā ar veselīgāku un ineteresantāku alternatīvu - mežrozīšu un cidonuju konfektēm uz kociņa, kuras pagatavotas no cukura, ūdens, cidoniju sulas un mežrozīšu pulvera. Turklāt tās palīdzēs brīžos, kad ir nomāktība un grūti koncentrēties.

Ekrānuzņēmums no Facebook/Mežrozītes.lv

3. Krāsaina maize

Pie mums ražo maizi, kas ne tikai lieliski garšo, bet arī pārsteidz ar krāsu variācijām. Turklāt šīs krāsas tiek panāktas ar dabiskām izejvielām - dāsni pievienotām garšvielām un/vai garšaugiem.

Kā vēsta "Zaļā maize" sociālās vietnes Facebook lapa, aiz visa šī stāv viens cilvēks un praktiski "Zaļā maize" un "Āgenskalna sinepes" top kādā mājā Āgenskalnā, zaļa dārza un milzīgu, vecu koku ielenkumā. Zaļā maize nav radusies ne beķerejā ,ne pavāru skolā, bet pilnīga radošuma un ļaušanās rezultātā

Ekrānuzņēmums no Facebook/Zaļā maize

4. Veselīgie čipši no dārzeņiem

Latvijas uzņēmums "The Beginnings" ražo no dažādiem dārzeņiem radītus čipsus, kurus var droši ēst, nebaidoties par to uzturvērtību. Čipši pagatavoti no bietēm, kāpostiem, paprikas, saldā kartupeļa un citiem dārzeņiem.

Uzņēmums ražo arī citus produktus no Latvijas un pasaules dārzeņiem, ogām un augļiem.

Ekrānuzņēmums no Facebook/The Beginnings

5. Pārsteidzošā uzkoda - grauzdētas cūku pupas

Riekstu un kaltēto augļu uzkodām pievienojušās arī cūku pupas. Kā vēsta pašmāju ražotāja "Pupuchi" Facebook lapā pieejamā informācija, šis ir unikāls produkts. Cūku pupas ir grauzdētas bez taukvielām un tās ir olbaltuvielām bagātas. Uzņēmums norāda, ka pamatā strādā ar Latvijas izejvielām.

Ekrānuzņēmums no Facebook/Pupuchi

6. Saldējums ar kartupeļu un alus garšu

Jā, tieši tik neparastu garšu saldējumus piedāvā "Skrīveru mājas saldējums". Uzņēmums lepojas, ka savu produkciju ražo no dabiskām vielām bez ķīmiskām piedevām. Uzņēmumā tapis arī neparastais kartupeļu un alus garšas saldējums, kuru pasniedz ar tomātu mērci. Kā tas garšo? To nu jānoskaidro pašiem.

Attēlam ir ilustratīva nozīme / Ekrānuzņēmums no Facebook/Skrīveru mājas saldējums

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija