Uz nra.lv
 

10 pārsteidzoši dzēriena "Coca-cola" izmantošanas veidi

Dzīvo gudri! 15.oktobris 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
"Coca - cola" dzērienu apvij daudzi mīti un noslēpumi, taču nevar noliegt, ka tas ir populārākais bezalkoholiskais dzēriens pasaulē, lai arī cik pretrunīgi vērtēts. Nav noslēpums, ka šis dzēriens sākumā radīts kā zāles pret galvas sāpēm, taču pat vēl šodien publiski nav zināmas visas tā sastāvdaļas. Atklāj, kā šo dzērienu vari izmantot sadzīvē.

1. Karstais "Coca - cola" un ingvera dzēriens

Izrādās, ka karsts "Coca-cola" dzēriens ar ingveru spēj darīt brīnumus, kad esi saaukstējies. Sena ķīniešu recepte paģēr, ka šajā dzērienā tiek izmantots brūnais cukurs, taču mūsdienās tā uzlabota, pievienojot "Coca-cola" dzērienu.

Vajadzēs:

  • 1 bundžu kolas dzēriena
  • aptuveni 2 centimetrus lielu ingvera gabaliņu
  • nemizotas citrona sķēles

Pagatavošana:

Sagriez ingveru plānās šķēles un liec katliņā, kurā ielieta "Coca - cola". Dažas minūtes vāri. Tad dzērienu lej krūzē un pievieno tam citrona šķēles. Dzēriens jādzer kamēr tas ir karsts. Ja ir vēlme, dzērienam var pievienot arī medu.

2. Pret vēdersāpēm

Speciālisti uzsver, ka nav pierādījumu, ka šis dzēriens tiešām palīdzētu pret dažādām vēdera problēmām, taču tas var likt justies labāk, piemēram, ja ir sliktas dūšas sajūta. Tomēr nav ieteicams šo dzērienu lietot lielos daudzumos, jo sevišķi cilvēkiem, kuriem ir sirdsdarbības traucējumi, cukura dieabēts un paaugstināts asinsspiediens.

pixabay

3. Pret dehidrāciju

Kā atklāj medijs "Telegraph" rakstā "31 lieta, kas jāzina, kad esi slims", slimošanas laikā ieteicams dzert "Coca - cola". Dzērienā esošais cukurs uzmundrinās un palīdzēs organismam atgūties pēc šķidruma zaudēšanas. Šādos gadījums gan ieteicams "Coca-cola" nedaudz nostāvināt, lai tas atgāzētos, vai to sajaukt ar ūdeni. Taču jāatceras, ka saldo dzērienu nedrīkst izmantot kā alternatīvu ūdenim.

4. Kā tīrīšanas līdzekli

Šo dzērienu var izmantot kā tīrīšanas līdzekli, jo skābes daudzumu tā sastāvā ir pietiekami liels, lai izšķīdinātu zobu emalju, kas padara zobus daudz jutīgākus pret kariesu.

Ar "Coca-cola" vari notīrīt rūsu, eļļas traipus, pannas piedegumu, atkaļķot tējkannas, notīrīt dzinējus, iztīrīt flīžu šuves, notīrīt marķiera traipus no paklāja, iztīrīt tualetes podu un nopulēt hromu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

5. Matiem

Izskalojot matus ar "Coca-cola" ir iespējams matus padarīt par vairākiem toņiem gaišākus.

Vēl viens veikls triks, kam noderēs šis dzēriens, ir košļājamās gumijas izņemšanai no matiem. Ielej bļodiņā dzērienu un iemērc tajā uz brīdi matus, kas salipuši ar košļājamo gumiju. Pēc brīža košļājamo gumiju būs viegli no matiem izņemt.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija