Uz nra.lv
 

7 mājas produkti, kas kalpos par lielisku mēslojumu dārzam

Dzīvo gudri! 24.jūlijs 2019
 
pixabay
Lai augi mājās un dārzā augtu labāk, to augsnes mēslošanai lieliski noderēs tādi pazīstami produkti kā olas, banāni, kafija un tēja, vēsta "Natural Ways".

1. Vārītu olu ūdens

Vārītu olu ūdens var būt neierasta izvēle augsnes mēslojumam, bet olām vāroties, kalcijs nokļūst ūdenī, to padarot par lielisku mēslojumu augiem. Tāpēc pēc olu vārīšanas, neizlej ūdeni izlietnē, bet gan aplej ar to augus.

Atceries! Pēc vārīšanas ūdens ir jāatdzesē un tikai tad ar to jāaplej augi.

2. Austeru čaulas

Austeru čaulas sasmalcina ar mīklas rulli pēc iespējas smalkākos gabaliņos. Čaulās ir daudz kalcija karbonāta, kas palīdz augsni padarīt daudz sārmaināku. Sasmalcinātās čaulas ber uz agsnes tiem augiem, kuriem patīk sārmaina vide.

3. Aspirīns

Pētījumi atklājuši, ka, apsmidzinot augus ar ūdeni, kurā ir aspirīns, to sēklu dīgtspēja uzlabojas par 100%. Tas ne tikai palīdz augu imūnsistēmai, bet arī veicina to ziedēšanu.

Pievieno divas aspirīna tabletes septiņiem litriem ūdens. Ūdeni iepildi pudelē ar smidzinātāju un ik pēc trim nedēļām apsmidzini ar to augus.

4. Olu čaumalas

Arī olu čaumalās ir daudz kalcija, tāpēc tās kalpo par lielisku mēslojumu augsnei. Tomātu augsnes apbēršana ar samalcinātu olu čaumalām, palīdzēs novērst pumpuru pūšanu. Tāpat olu čaumalas aizkavēs gliemežus.

Oksana Džadana/F64

5. Banānu mizas

Banānu mizas satur daudz kalcija, fosfora un kālija. Mizas sagriez gabaliņos un ieroc zemē aptuveni 10 centimetru dziļumā.

6. Tēja

Saglabā izlietotos tējas maisiņus, taču pārliecinies, ka tie ir no papīra, zīda vai muslīna. Tējas maisiņš, kas gatavots no polipropilēna zemē nesadalīsies, taču vari tos izmantot, ja tēju izbērsi no maisiņa.

7. Kafijas biezumi

Kafijas biezumos ir daudz slāpekļa, kas palīdz augiem ātrāk augt. Tajos ir arī kālijs un fosfors, kas nozīmē, ka kafijas biezumos ir visi trīs nepieciešamie indigredienti augsnes mēslošanai.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija