Uz nra.lv
 

6 veikli triki, kā viegli atbrīvoties no ķiršu kauliņiem

Dzīvo gudri! 12.jūlijs 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Ķirši ir ne tikai garšīgi, tie ir arī labi mūsu veselībai. Tomēr ķiršos ir kauliņi un, ja tie jātīra vairumā, tad tās ir īstas "galvassāpes". Apkopojām sešus veiklus trikus, kā atbrīvot ķiršus no to kauliņiem.

1. Ar salmiņu

Izrādās, ka, lai viegli atbrīvotos no kauliņa, talkā jāņem parasts salmiņš. Ar salmiņu, caur vietu, kur atradies kātiņš, izspiež kauliņu.

Lai atvieglotu procesu, ķiršus šādi tīrot, var izmantot pudeli. Ķirsi novieto virs pudeles kakliņa ar kātiņa daļu uz augšu. Tad ar salmiņu izdur kauliņu, kurš iekritīs pudelē. Šādi būs mazāka šmuce ar kauliņiem un arī pirksti paliks tīrāki.

YouTube

2. Ar nazi

Kauliņu var viegli izņemt arī ar naža palīdzību. Nazi līmeniski novieto virs ķirša un pa to uzsit (līdzīgi, kā tīrot ķiplokus). Ķirsis saplaks un kauliņš būs viegli izņemams.

YouTube

3. Ar papīra saspraudi

Saspraudi atloka. Ķirsim noņem kātiņu un šajā vietā ar saspraudes "apaļo" galu izņem kauliņu.

YouTube

4. Ar irbuli

Šajā gadījumā būs nepieciešams koka irbulītis un pudele. Novieto ķirsi uz pudeles kakliņa ar kātiņa daļu uz augšu. Ar irbulļa tievāko galu tad izspied kauliņu pudelē.

YouTube

5. Ar pinceti

Izrādās, ka kauliņu var pavisam vienkārši izņemt ar pinceti. Ar pinceti iedur ķirsī tur, kur atradies tā kātiņš un satver kauliņu. Tad to viegli izvelc.

YouTube

6. Ar matadatu

Līdzīgi kā ar saspraudi, ķiršu kauliņu izņemšanai var izmantot arī matadatu. Ar matadatas apaļo galu izķeksē kauliņu vietā, kur atradies ķirša kātiņš.

YouTube

Avots 1; avots 2; avots 3

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija