Uz nra.lv
 

Kas jāņem vērā, lai sadzīves tehnika neappludinātu mājokli

Dārzs un māja 3.decembris 2018
 
Pixabay
Noplūdes no veļas un trauku mazgājamajām mašīnām var sabojāt grīdas, mēbeles un radīt zaudējumus arī kaimiņiem. Bojājumu novēršana var izmaksāt no dažiem simtiem līdz pat vairāk nekā 5000 eiro. Lielu daļu no sadzīves tehnikas noplūdēm ir iespējams laicīgi novērst.
  • Lielākā daļa no sadzīves tehnikas izraisītajām noplūdēm rodas, ja veļas vai trauku mazgājamajai mašīnai ūdens noteces caurules vai savienojumi sāk laist ūdeni.
  • Trauku un veļasmašīnas nav vienīgā sadzīves tehnika, kas regulāri jāpārbauda, jāuzmanās arī no ūdens filtriem.
  • Mājokļa apdrošināšana segs bojājumus savam īpašumam. Bet jāņem vērā, ka mājokļa īpašnieks ir atbildīgs par situācijām, ja viņa vainas dēļ ir appludināti kaimiņi. Šādiem gadījumiem nepieciešama civiltiesiskās atbildības apdrošināšana, lai zaudējumi nav jāsedz pašam.

Pixabay

Ieteikumi, ko ņemt vērā, lai trauku un veļasmašīnas neappludinātu mājokli:

1. Nomaini lokano noteces cauruli vismaz reizi 5 gados. Nolietota un veca caurule var negaidīti saplīst vai sākt laist cauri ūdeni.

2. Ja ūdens noplūde ir minimāla, to uzreiz var nepamanīt. Regulāri pārbaudi sadzīves tehnikas caurules un savienojumus, pēc veļas mazgāšanas noslaukot savienojuma vietas un cauruli ar papīra salveti.

3. Nedarbini veļas vai trauku mazgājamo mašīnu, ja plāno drīz iziet un mājoklis paliks tukšs.

4. Veļas mašīna būtu jāuzstāda telpā, kur grīdā iebūvēta ūdens noteka jeb traps.

5. Ūdens pievadei pie trauku un veļasmašīnas jābūt atsevišķam krānam, tas jāaizver, ja ierīce ilgāku laiku netiek lietota.

6. Uztici trauku un veļasmašīnas pievienošanu profesionālim, lai nepieļautu uzstādīšanas kļūdas.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija