Atpakaļ uz nra.lv

Liels risks: brīdina par vēl vienu Covid-19 vilni rudenī

tautaruna.lv 19.jūnijs 2021, 14:10
 
Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules Veselības organizācija (PVO) ir paziņojusi, ka, neskatoties uz Covid-19 infekcijas līmeņa samazināšanos Eiropā, kārtējā uzliesmojuma viļņa risks joprojām ir augsts, ziņo "The Guardian".
Tas varētu būt saistīts ar lipīgāku koronavīrusa paveidu Delta, paziņoja Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas reģiona direktors Hanss Klūge.

Aicinot cilvēkus un valdības visu vasaru ievērot "piesardzību un veselo saprātu", Klūge sacīja, ka vīrusa izplatība turpināsies, jo pieaug ceļojumu skaits un cilvēki sāk vairāk tikties.

"Mēs to jau esam pārdzīvojuši. Pagājušajā vasarā gadījumu skaits pakāpeniski pieauga jaunākajās vecuma grupās un pēc tam pārgāja uz vecākajām vecuma grupām, kā rezultātā 2020. gada rudenī un ziemā tika zaudētas daudzas dzīvības. Mēs nepieļausim atkal šo kļūdu, ” sacīja Klūge.

PVO pārstāve Ketija Smolvuda paskaidroja, ka paveids Delta, kas pirmo reizi tika atklāts Indijā, rada īpašas bažas. "Tas vēl nav plaši izplatīts Eiropas reģionā, taču dažās valstīs tas jau ir "izspiedis" dominējošo paveidu Alfa," viņa teica.

Eksperte piebilda, ka pagaidām novērtējums ir tāds, ka tas patiešām rada ievērojamu izplatīšanās risku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas