Atpakaļ uz nra.lv

Ārsti komentē nepieciešamību pret Covid-19 vakcinēt mājdzīvniekus

tautaruna.lv 7.jūnijs 2021, 7:00
 
Oksana Džadana/F64
Krievijas virusoloģijas un mikrobioloģijas pētījumu centra direktors Deniss Kolbasovs sacīja, ka tagad nav vajadzības vakcinēt mājdzīvniekus pret Covid-19. Pēc ārsta teiktā, piemēram, Krievijā iedzīvotāji tikai pamazām sāk vakcinēt mājdzīvniekus, lai gan šai procedūrai nav starptautisku ieteikumu, ziņo RBC.
Kolbasovs atgādināja par situāciju ar ūdelēm, kad Eiropā šie dzīvnieki masveidā inficējās ar Covid-19. Pēc ārsta teiktā, eksperti analizēja risku cilvēkam inficēties no mājdzīvnieka un atklāja, ka vakcinācija tagad nav nepieciešama.

Viņaprāt, dzīvnieku vakcinācijas nosacījumi būtu jāregulē ar noteiktu dokumentu.

Arī veterinārārsts Mihails Šeļakovs uzskata, ka mājdzīvnieku vakcinācija ir “diezgan bezjēdzīgs pasākums”, jo nav ticamas informācijas par koronavīrusa pārnešanu no dzīvniekiem uz cilvēku.

Savukārt Bioloģijas zinātņu doktors Aleksejs Zaberežnijs saka, ka mājdzīvnieku vakcinācija ir nepieciešama, lai apkarotu vīrusu. "Mēs runājam par to, lai vīruss ilgu laiku nevarētu vairoties dzīvnieku ķermenī, lai nerastos jaunas bīstamas formas cilvēkiem," paskaidroja speciālists.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:35

Jaunākās diskusijas