Atpakaļ uz nra.lv

Kā jaunai ogotājai pēc apmaldīšanās mežā izdevies tur izdzīvot vairākas dienas?

tautaruna.lv 7.augusts 2018, 17:25
 
Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency
Kāda jauna sieviete pavisam nesen ogošanas laikā apmaldījusies mežā Gulbenes pusē. Brīdī, kad pat likumsargiem jau radusies nelāga priekšnojauta par sievietes likteni, viņa pati brīnumaini izglābusies.

Raidījums "Bez Tabu" vēsta, ka 25 gadus vecā sieviete Stāmerienas pagastā kopā ar radinievi devusies ogot. Mežā katra devusies savā virzienā un vēlāk norunātajā tikšanās vietā ogotāja nav atgriezusies.

Lai gan meklēšana ilgusi līdz pat pusnaktij, ogotāju nav izdevies atrast.

Gulbenes ievirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšniece Lāsma Kazjukoviča informē, ka sievietes meklēšana sākta uzreiz pēc tam, kad saņemtas ziņas par viņas pazušanu. Lai gan meklēšana ilgusi līdz pat pusnaktij, ogotāju nav izdevies atrast. Nākamajā dienā meklēšanas darbi turpinājušies. Brīdī, kad meklētājiem jau radusies nelāga priekšnojauta par 25 gadus vecās sievietes likteni noticis neticamais- viņa pati spējusi sevi izglābt.

Laimīgā ogotāja vārdā Daiga neslēpj, ka laikā, kad sapratusi, ka apmaldījusies, satraukusies. Viņa gan dzirdējusi glābēju ieslēgtās sirēnas, bet nav paspējusi aiziet uz to pusi, no kuras nākusi skaņa.

Par laimi ogotājai līdzi bijuši sērkociņi. Naktī viņa iekūrusu ugunskuru, bijis ļoti auksts. "Galvenais nebaidīties mežā. Bija, protams, brīži, kad man omīte rādījās sapnī, tad sapratu, ka viņa mani sargā," par izdzīvošanu mežā raidījumam "Bez Tabu" stāsta Daiga.

Viņa mežā pārtikusi no salasītajām ogām, ūdeni padzērusies no upes. Lai gan varētu šķist, ka pēc piedzīvotā un pārdzīvotā Daiga vairīsies doties turpmāk ogot uz mežu, viņa to noliedz.

Šogad izglābti 12 cilvēki, kuri bijuši apmaldījušies mežā, savukārt pērn izglābti 120 cilvēki, raidījumam "Bez Tabu" norādījuši glābēji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:04

Jaunākās diskusijas