Atpakaļ uz nra.lv

"Dzīvnieku brīvība" par kampaņu: Ir sanācis pāršaut pār strīpu

tautaruna.lv, Rita Lazda 14.maijs 2018, 17:30
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Aizvadītās nedēļas nogalē ne viens vien sociālā tīkla facebook lietotājs pamanīja ierakstu, kurā restorāna "Tinto" pārstāvji izteica kritiku dzīvnieku tiesību aktīvistu "Dzīvnieku brīvība" pārstāvjiem, kuri pārmetuši, ka restorāna vajadzībām izmantotas sprostos audzētu vistu olas. Vien dažas dienas pēc notikušā dzīvnieku tiesību aktīvisti publiski atvainojušies restorānam "Tinto".

Portāls nra.lv jau informēja, ka “Restorānu nedēļas” ietvaros “Dzīvnieku brīvība” uzrunāja daudzus restorānus, aicinot tos izziņot sociāli atbildīgu dzīvnieku labturības politiku attiecībā uz vistu turēšanu sprostos, kas paredz pakāpenisku atteikšanos no sprostos dētām olām līdz 2025. gadam. Aktīvos piketus ne bez ievērības atstājuši restorānu pārstāvji.

Piemēram, restorāna "Tinto" pārstāvji nekautrējās par notikušajiem piketiem runāt atklāti, norādot, ka "Dzīvnieku brīvība" realizējusi piketu arī pie šī uzņēmuma. Tajā izskanējusi klaji nomelnojoša un apmelojoša informācija, uzsver sociālajā tīklā facebook ievietotā ieraksta autori.

"Biedrība maldina, ka neesam veduši sarunas, kaut gan tās tika realizētas jau no 2017.gada decembra."

"Lai neradītu turpmāku maldinošu informāciju, spiediena rezultātā, vēlamies publiski paziņot, nostāju šajā jautājumā: Biedrība maldina, ka neesam veduši sarunas, kaut gan tās tika realizētas jau no 2017.gada decembra, kad rakstiski apliecinājām, ka savā restorānā izmantojam ne sprostos turētu vistu olas. Šādu informāciju līdz šim nepubliskojām, jo nevēlamies, ka tiekam asociēti ar minēto biedrību, un jo ekoloģisku olu izmantošana mūsu restorānā tiek realizēta vēl pirms biedrības kampaņu uzsākšanas."

"Tinto" pārstāvji turpina: "Uzskatām biedrības rīcību vairāk kā nepieņemamu un savas biedrības tēla veidošanu ar neslavas celšanu restorāniem par neatbalstāmu. Lūdzam biedrību rūpīgi pārvērtēt šādas kampaņas izpausmes veidu un restorānos veiktās komercdarbības nepamatotu ierobežošanu pirms patiesās situācijas noskaidrošanas."

Vien pāris dienas pēc "Tinto" publikācijas, dzīvnieku tiesību aktīvisti publiski atvainojušies par notikušo. "Vēlamies atvainoties "Tinto" un citiem restorāniem par kļūdām, kuras esam pieļāvuši līdzšinējā komunikācijā un Rīgas Restorānu nedēļas laikā, pārsteidzīgi veicot piketa akcijas."

"Pašiem negribot, ir sanācis pāršaut pār strīpu," atzīst "Dzīvnieku brīvība".

"Pārdomājot notikušo, atzīstam, ka pienācīgi nenovērtējām restorānu darba ikdienu ar tās izaicinājumiem un vairāku restorānu jau pieliktās pūles dzīvnieku labturības uzlabošanā. Iespējams, pārpratumu rezultātā arī līdz galam neizmantojām visas konstruktīvas saziņas iespējas. Dzīvnieku aizstāvēšana ir mūsu sirdslieta un mēs tikai mācāmies, tāpēc, pašiem negribot, ir sanācis pāršaut pār strīpu. Mēs pārskatīsim mūsu iekšējās procedūras, kā tiek pieņemti lēmumi, un pieliksim visas pūles, lai uzlabotu savu komunikāciju."

Dzīvnieku tiesību aktīvisti arī atgādina, ka kampaņas mērķis ir pasargāt no mocībām miljoniem neaizsargātu dzīvu būtņu, kas šobrīd cieš industriālo fermu būros. "Lai sasniegtu šo mērķi, mēs noteikti esam ieinteresēti konstruktīvā sadarbībā ar restorāniem. Mums ir ļoti žēl, ka šoreiz konstruktīva sadarbība nesanāca un mēs par to atvainojamies. Turpmāk uzrunāsim restorānus individuāli, lai izzinātu viņu pieredzi un integrētu to tālākā kampaņas norisē," uzsver "Dzīvnieku biedrības" pārstāvji.

Jau vēstīts, ka šīs tēmas aktualizēšana sākās pēc biedrības videomateriālu publiskošanas no fermām, kur vistas dzīvo šauros sprostos un neredz saules gaismu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:24

Jaunākās diskusijas