Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Citi raksti

Lieldienās "Mežaparkā" aicinās doties pa Lieldienu Zaķa pēdām

© Publicitātes foto

Lieldienās, 2019. gada 21. aprīlī, no plkst. 12.00 līdz 16.00 SIA gas meži” uzaicina rīdziniekus un pilsētas viesus uz tematisku Lieldienu pasākumu kultūras un atpūtas parkā “Mežaparks” - “Lieldienu Zaķi meklējot”. Svētku programmā: dažādas radošas darbnīcas bērniem, teātra izrāde, rotaļas, spēles un virkne citu tradicionālo Lieldienu aktivitāšu.

Tāpat kā citus gadus arī šogad uz “Mežaparku” būs atceļojusi “Trušu karaliste”, kas pie Rīgas Zooloģiskā dārza ieejas, sākot no 19. aprīļa, četras dienas priecēs parka apmeklētājus ar saviem pūkainajiem draugiem.

Svētku rītā, kā jau ierasts, Atpūtas alejā būs iespēja apmeklēt Lieldienu tirdziņu, kur tiks piedāvāts plašs amatnieku un mājražotāju preču klāsts.

Dodoties tālāk pa Atpūtas aleju, krustojumā ar Janševska un Ostas prospektiem nonāksiet vietā, kur darbosies radošā apvienība “Pasaku nams” ar rotaļu programmu “Oliņ, boliņ pūpolos”. Šeit katrs pēc patikas varēs iesaistīties dejās, rotaļās, dziesmās un atraktīvās spēlēs. Rotaļu programmas sākuma laiki: plkst. 13.00; 14.00; 15.00.

Zaļajā teātrī bērni un vecāki varēs noskatīties radošās apvienības “Pārsteigumu karuselis” teatralizēto koncertprogrammu ar apmeklētāju iesaistīšanu - “Saldi krāsainais Lieldienu brīnums”. Šeit skatītāji varēs vērot, kā gāja lielībniekam Gailim, kas bija norīkots par palīgu Lieldienu zaķim. Teatralizētā uzveduma sākuma laiki: plkst. 13.00; 14.00; 15,00.

Tie, kuriem olu krāsošanas noslēpumi ir jau izzināti, varēs Zaļajā teātrī ļauties koka spēļu vilinājumam vai radošajās darbnīcās paša rokām izveidot dažādus Lieldienu dekorus.

Svētku organizatori apmeklētājiem piedāvās savus spēkus izmēģināt Lieldienu tradicionālajā atrakcijā “Olu ripināšana no kalna”.

Lai svētki būtu ne tikai mums, bet arī citiem, daudz mazākiem par mums - Janševska prospektā SIA “Rīgas meži” kopā ar Lieldienu Zaķi sarūpēs iespēju katram pašam uzmeistarot putnu būrīti.

Būs padomāts arī par to, lai apmeklētājiem svētki nebūtu jābauda ar tukšu vēderu. Tāpēc Zaļajā teātrī darbosies kafejnīca, kas piedāvās gardus ēdienus.

Lieldienu atzīmēšana kultūras un atpūtas parkā “Mežaparks” jau kļuvusi rīdziniekiem un pilsētas viesiem par iemīļotu tradīciju, kas ik gadu pulcē vairākus tūkstošus apmeklētāju, īpaši ģimenes ar bērniem.