Rīgas Centrāltirgū atvēries jauns preču paviljons

2021.gada 16.aprīlī Rīgas Centrāltirgū ir atvēries Rūpniecības preču paviljons, kurā pieejami apģērbi, dažāda veida amatnieku darinājumi un citas preces.
19.04.2021. Portāls ZiniCenu.lv
 
©Ekrānuzņēmums no Twitter

Ņemot vērā, ka 2020.gadā no vecajām nojumēm tika atbrīvots Gogoļa laukums, rūpniecības preču tirgotājiem tika ierādītas jaunas tirdzniecības vietas brīvajā paviljonā, atzina SIA "Rīgas Centrāltirgus" Mārketinga un attīstības daļas vadītāja Renāta Petrova.

"Atbrīvojot Gogoļa laukumu, mēs apsolījām, ka visiem tirgotājiem tiks piedāvātas tirdzniecības vietas Rīgas Centrāltirgū. Skaidrs, ka tas ir pagaidu risinājums, bet ņemot vērā, ka pieprasījums pēc rūpniecības precēm ir ļoti liels, šis solis bija nepieciešams. Rīgas Centrāltirgus nav tikai pārtikas tirgus, tāpēc ir nepieciešams saglabāt visu preču un produktu sortimentu. Šeit jāņem vērā arī sociālie aspekti, jaunas tirdzniecības vietas ir arī jaunas darba vietas, kas šī brīža apstākļos ir it īpaši svarīgi", saka SIA "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks.

"Saprotam, ka daudziem jaunais paviljons ir raisījis neizpratni un jautājumus, kāpēc bijušajā Piena paviljonā netirgo piena produktus, tomēr šeit jāvērtē iedzīvotāju skaita un tirgus apmeklētāju skaita samazināšanās. Piena paviljons, kurā tirgotu tikai piena produkciju vai Gastronomijas paviljons, kurā tirgotu tikai gastronomiju, jo īpaši apzinoties Rīgas Centrāltirgus paviljonu ietilpību, ir pagātne. Piedāvājums seko pieprasījumam un demogrāfiskās izmaiņas laika gaitā ir atstājušas ietekmi arī uz Rīgas Centrāltirgu. Uz doto brīdi piena produkcija vienuviet ir pieejama Gastronomijas paviljonā un šeit ir jāsaka, ka piedāvājums atbilst pieprasījumam", piebilst A.Druvinieks.

"Šobrīd notiek darbs pie Rīgas Centrāltirgus telpiskās koncepcijas izstrādes turpmākajiem 20 gadiem un gada otrajā pusē tiek plānota šīs koncepcijas publiskā apspriede ar Rīgas domes departamentiem un institūcijām, sociālajiem partneriem un sabiedrību, tāpēc katram rīdziniekam būs iespēja paust savu viedokli un redzējumu kādam vajadzētu būt Rīgas Centrāltirgum, lai mēs katrs ar to varētu lepoties", noslēgumā piebilst A.Druvinieks.

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists