43 lietotas skārdenes pārtop jaunā pannā

Visā pasaulē arvien aktuālāka kļūst aprites ekonomika jeb produktu dzīves cikla paildzināšana, lai rūpētos gan par resursiem, gan vidi mums apkārt. “Maxima” ilgtermiņa attīstības un darbības pamatā ir rūpes par apkārtējo vidi, tādēļ īsteno aktivitātes ar mērķi samazināt uzņēmuma darbības ietekmi.
03.03.2021. Portāls ZiniCenu.lv
 
Panna, ZiniCenu ©Maxima

Vides ilgtspējas jautājums arvien vairāk nodarbina kā iedzīvotāju, tā korporāciju un virkni pasaules vadītāju prātu. Ir virkne normatīvo aktu un ekspertu izstrādātu vadlīniju, kas nosaka, ko un kā darīt ilgtspējīgāk. Arvien vairāk ir uzņēmumu, kas vērtē iespēju palīdzēt zaļākai rītdienai savas kompetences robežās, rīkojoties jau tagad. Ik gadu visā pasaulē atkritumos nonāk 1,5 miljoni tonnu skārda bundžu. Pateicoties iedzīvotāju atbildīgai pieejai pret atkritumu šķirošanu, arvien vairāk atkritumu tiek nodoti otrreizējai pārstrādei. Jaunās “DELIMANO® Mondo” kolekcijas pannas un katli ir izgatavoti no 100% pārstrādāta alumīnija, piemēram, no 43 lietotām skārda bundžām top 28 cm liela panna.

“Visā pasaulē arvien aktuālāka kļūst aprites ekonomika jeb produktu dzīves cikla paildzināšana, lai rūpētos gan par resursiem, gan vidi mums apkārt. “Maxima” ilgtermiņa attīstības un darbības pamatā ir rūpes par apkārtējo vidi, tādēļ īstenojam virkni aktivitātes ar mērķi samazināt uzņēmuma darbības ietekmi. Ik gadu sašķirojam vairākas tonnas atkritumu, veikalu vidē ieviešam energoefektīvus risinājumus, samazinām pārtikas pārpalikumus, pēc iespējas vairāk izmantojam videi draudzīgu iepakojumu, kā arī veicam daudzas citas darbības, ar ko tieši varam veicināt labvēlīgu ietekmi uz vidi. Arī izvēle par labu jaunajai virtuves piederumu kolekcijai “DELIMANO® Mondo”, kas ražota no lietotām skārdenēm, tika veikta tieši šī videi draudzīga aspekta ietekmē. Šādā veidā sniedzam arī saviem klientiem iespēju kļūt videi draudzīgākiem, darot tik ikdienišķu lietu kā ēdiena gatavošana,” stāsta “Maxima Latvija” komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Vita Jaunzeme, Lielās Talkas organizatore: “Jebkas, kas tiek otrreiz pārstrādāts un netiek izmests miskastē, ir solis ilgtspējīgākas nākotnes virzienā un ir laba prakse, runājot par zaļās domāšanas ieviešanu gan privātajā dzīvē, gan arī uzņēmuma pārvaldībā. Esmu gandarīta, ka arvien vairāk lielu uzņēmumu pievēršas otrreizējās pārstrādes un aprites ekonomikas principu ieviešanai savā darbībā. Tā ir apsveicama rīcība, jo tādā veidā mums ir iespēja būtiski samazināt atkritumu daudzumu un daudz lietderīgāk izmantot esošos resursus. Dodot priekšroku otrreizējās pārstrādes produktiem, mēs dodam priekšroku tīrākai un zaļākai pasaulei!”.

“DELIMANO® Mondo” virtuves piederumu korpuss ir izgatavots no 100% pārstrādāta alumīnija. Svarīgi, ka šie produkti izgatavoti ne tikai videi draudzīgākā veidā, bet arī produkta dzīves cikls noslēdzas “zaļā” veidā, jo tie ir pilnībā pārstrādājami. Ir arī padomāts par pannas pārklājumu - tas ir veidots uz ūdens bāzes un izgatavots bez kaitīgām vielām, vienlaikus nezaudējot funkcionalitāti gatavojot. Arī produktu iepakojums veidots no pārstrādāta papīra, ko pēc tam var pilnībā kompostēt dabā.

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists