"Maxima" iepirks papildu Latvijas produktus vairāk nekā 70 milj. eiro vērtībā

"Zemas cenas augstas kvalitātes precēm ir mūsu DNS un ik gadu veicam ievērojamas investīcijas, lai varētu to paveikt - gan paaugstinot mūsu darbības efektivitāti, gan arī novirzot tam finansiālus līdzekļus", norāda Maxima.
28.01.2021. Portāls ZiniCenu.lv
 
Dārzeņi, ZiniCenu ©F64 Anita Vaivode

Paplašinot sadarbību ar Latvijas ražotājiem, "Maxima Latvija" plāno iepirkt papildu Latvijā ražotus produktus vairāk nekā 70 miljonu eiro vērtībā, vienlaikus ilgtermiņā samazinot preču cenas. Papildu preču iepirkumi plānoti no Latvijas vadošajiem ražotājiem, piemēram, "Balticovo", "Latvijas Maiznieks", "Putnu fabrika Ķekava", gaļas nams "Ādaži", "Tukuma Piens", "Food Union" un daudziem citiem pašmāju ražotājiem. Šāds darījums sniegs iespēju iedzīvotājiem "Maxima" veikalos iegādāties augstas kvalitātes pašmāju produktus par vēl zemākām cenām.

Šis apjomīgais darījums veikts cenu samazināšanas iniciatīvas "Sirsnīgas izvēles" un "Super cenas" ietvaros, kas paredz nemainīgi zemas cenas ilgtermiņā 1000 ikdienā svarīgām precēm ar atlaidi līdz pat 57% gan Latvijas, gan pasaules vadošo zīmolu precēm. Līdz ar plānotajiem papildu iepirkumiem, konkrētu pašmāju ražotāju produkcijas iepirkumu plānotais pieaugums varētu augt vairākas reizes.

"Zemas cenas augstas kvalitātes precēm ir mūsu DNS un ik gadu veicam ievērojamas investīcijas, lai varētu to paveikt - gan paaugstinot mūsu darbības efektivitāti, gan arī novirzot tam finansiālus līdzekļus. Šogad svinam jau 20.gadu Latvijā un turpināsim iesākto ar jaunu jaudu - pateicoties mūsu sadarbības partneriem, Latvijas ražotājiem, esam noslēguši savu vērienīgāko darījumu, kura ietvaros papildus plānots iepirkt preces vairāk nekā 70 miljonu eiro vērtībā. Cenu samazināšana un sadarbība ar vietējiem ražotājiem ir veids, kā varam gan veicināt ekonomisko attīstību valstī, sekmēt vietējās uzņēmējdarbības attīstību un atbalstīt pašmāju ražotājus, gan pats būtiskākais - padarīt augstas kvalitātes produktus pieejamus pēc iespējas plašākai sabiedrības daļai. Produktus par samazinātām cenām esam izvēlējušies, ieklausoties tieši mūsu klientos - lai plauktos tieši ikdienā iecienīti produkti būtu par samazinātu cenu," par šīs iniciatīvas mērķi stāsta SIA "Maxima Latvija" iepirkuma departamenta direktors Edvīns Lakstīgala.

Produktu piedāvājumā ar būtiski samazinātu cenu ir iekļauti dažādi pircēju iecienīti produkti vairākās kategorijās - piena produkti, svaiga un kūpināta gaļa, zivis, jūras veltes, olas, maize u.c. Liela daļa produktu ir pašmāju iecienīti labumi, piemēram, "Putnu fabrikas Ķekava" cāļa gaļas cīsiņi, "Balticovo" olas, "Latvijas Maiznieka" sēklu graudu maize, dažādi piena produkti - raudzēts piena produkts "Lakto", "Baltais" biezpiena sieriņi, "Rasa" saldais krējums un citi produkti.

Tāpat arī par samazinātu cenu tagad varēs iegādāties atspirdzinošus gāzētos un alkoholiskos dzērienus, kā arī higiēnas un mājsaimniecības preces, kā arī virkni citu augstas kvalitātes preču.

Papildu šī gada vērienīgākajām cenu samazināšanas kampaņām, "Maxima" izstrādāja arī īpašu augļu un dārzeņu piedāvājumu - ik nedēļu veikalos būs pieejami TOP 5 augļi un dārzeņi par samazinātu cenu. Liela daļa piedāvātās produkcijas būs tieši vietējo ražotāju. Augļu un dārzeņu piedāvājums par īpašajām cenām katru nedēļu mainīsies, lai pircēji regulāri varētu izbaudīt augstākās klases produktus un to dažādību.

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists