Uz nra.lv
 

Slavenību ieteikumi: skaistākie galamērķi Latvijas novados

Ceļo! 4.jūnijs 2020
 
Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency
Izslāpuši pēc ceļošanas – tā jaunajos apstākļos jūtas dziedātājs Lauris Reiniks, TV raidījumu vadītāja Kristīne Virsnīte, aktrise Ieva Florence-Vīksne un ģimenes bloga Viensplusviens.lv autore Laura Grēviņa. Visi kā viens metušies jaunatklāt ceļošanas prieku tepat Latvijā un atzīst, ka ir vēl daudz skaistu un mazāk iepazītu vietu novados, kurus šovasar aicina atklāt ikvienu tūristu, kurš izsalcis pēc jaunas Latvijas garšas.

Tērvetes koka pils Zemgalē

Lauris Reiniks ceļot gribētājus aicina apmeklēt savu dzimto pusi Tērvetē. Pēc viņa novērojumiem, līdz šim tūristu acīm mazāk redzēta nepelnīti palikusi unikālā Tērvetes koka pils. “Latvijā ir daudz skaistu vietu, kuras mēs noteikti vēl varam aizbraukt apciemot. Ir mazāk zināmas, bet ne mazāk skaistas vietas. Kad cilvēki atbrauc uz Tērveti, viņi parasti dodas uz dabas parku, apmeklē visas atrakcijas, Rūķīšu mājas, bet nereti aizmirst apmeklēt parka otru galu, kur, piemēram, ir seno zemgaļu pils no 12. un 13. gadsimta. Pilī iekšā jūs varēsiet redzēt visu ko interesantu - 12. un 13. gadsimta zemgaļu dārglietas, kaujas rīkus, zobenus un tērpus,” stāsta dziedātājs.

Šobrīd ir uzcelta Tērvetes koka pils Austrumu daļa, kur iekārtota plaša ekspozīcija par Tērvetes pili un zemgaļu materiālo kultūru. Apskatāma zemgaļu valdnieka Viestarda vaska figūra un lielākā zobenu izstāde Latvijā. Pils četros stāvos ir iespējams aplūkot arī zemgaļu pilskalnu attēlus un piļu apjomu, izskata versijas, rotas, apģērbus, ieročus, sadzīves priekšmetus, mēbeles.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija