Uz nra.lv
 

5 padomi drošai lietota auto iegādei Covid-19 laikā

Auto, tehnika, IT 30.janvāris 2021
 
Publicitātes foto
Neatkarīgi no uzkrātās braukšanas pieredzes, auto iegāde ir nozīmīgs solis katra autovadītāja dzīvē. Ja plānota spēkrata maiņa, pastāv izvēle iegādāties auto no lietotu transportlīdzekļu tirgotāja vai privātpersonas. Lai atvieglotu pirkšanas procesu un palīdzētu izvairīties no krāpniekiem, auto līzinga uzņēmuma “Mogo” vadītājs Krišjānis Znotiņš ir apkopojis piecus vērtīgus ieteikumus, kā droši iegādāties auto Covid-19 laikā.

pexels.com

1. Elektroniskā reģistrācija

Valstī noteiktie ierobežojumi neapstādina iedzīvotājus no nepieciešamības pirkt un pārdot transportlīdzekļus, tomēr Covid-19 vīrusa izplatība gan pārdevējiem, gan potenciālajiem pircējiem uzliek noteiktus pienākumus. Galvenais - nepakļaut inficēšanās riskam gan sevi, gan citus, tāpēc kopš pandēmijas sākuma cilvēkiem ir iespēja reģistrētu transportlīdzekļu maiņu veikt elektroniski, lai izvairītos no CSDD klientu apkalpošanas centru apmeklējuma klātienē. Šāds modelis vienkāršo procesu, jo auto īpašnieku maiņa veicama ne tikai darba dienās, bet arī sestdienā un svētdienā. Jāņem vērā, ka pircējam elektroniskajā pakalpojumā ir jāatzīmē konkrētā transportlīdzekļa reģistrācijas numurs un jāievada reģistrācijas apliecības numurs, izsakot vēlmi par attiecīgā auto iegādi. Pēc tam pārdevējs apstiprina šo darījumu, lai pircējs vēlāk varētu saņemt jauno reģistrācijas apliecību pa pastu un ar iegādāto spēkratu piedalīties ceļu satiksmē.

Savukārt, ja automašīna, kas atrodas auto tirgotāju piedāvājumā, ir ievesta Latvijā no ārvalstīm, transportlīdzeklim pie iegādes būs jāveic numuru salīdzināšana, reģistrācija un jāiziet tehniskā apskate. Arī šīs darbības ir iespējams veikt pandēmijas laikā, taču šajā gadījumā būs jādodas uz CSDD klātienē.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Baigi noderīgiepadomi- riktīgs speciālista viedoklis

31.janvāris 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija