Uz nra.lv
 

Kā panākt, lai uz viedtālruņa nav koronavīrusa?

Auto, tehnika, IT 7.aprīlis 2020
 
pixabay
Daudzas izolējušās valstis visā pasaulē pašlaik no jauna pievērš pastiprinātu uzmanību personiskajai higiēnai. Kaut gan ļaudīm iesaka bieži mazgāt rokas, cik daudzi tikpat stingri izturas pret saviem viedtālruņiem? Kaspersky sniedz dažus padomus, kā no vīrusiem pasargāt mobilās ierīces.

Kā vīruss nonāk uz viedtālruņa

Vīruss var nonākt uz tālruņa vai planšetdatora divējādi: sīkos pilienos, kad tuvumā klepo inficēta persona, vai no jūsu paša rokām pēc pieskaršanās durvju rokturiem, bankas automātu pogām un tamlīdzīgi.

Par laimi, ja mobilā ierīce netiek nodota kādam, kas ir inficēts, lai viņš klepojot nošķiestu to, inficēšanās varbūtība pa gaisu ir zema. Pārnešana ar roku ir atkarīga no saskares ilguma un atšķiras dažādiem mikroorganismiem. Tā kā pagaidām nav pieejami uzticami dati par Covid-19, vienmēr ir ieteicams būt sevišķi piesardzīgam.

pixabay

Ar ko dezinficēt viedtālruni

Izopropilspirts tiek uzskatīts par vismazāk kaitīgo oleofobajam pārklājumam, kas ļauj pirkstiem slīdēt pa ekrānu, nenosedzot to ar pirkstu nospiedumiem, tāpēc, ja varat, izmantojiet to (izsmidzināmu vai mitrās salvetes).

Etilspirts un ūdeņraža pārskābe ir jāuzskata par rezerves variantu, ja nav nekā cita. Šo līdzekļu bieža lietošana var ātri sabojāt oleofobo pārklājumu. Atkarībā no pārklājuma var pietikt pat ar vienu reizi.

pixabay

Optimālā koncentrācija ir aptuveni 70-80 %. Tīrāks spirts pārāk ātri iztvaiko, lai nodrošinātu vislabākos rezultātus. Dezinficējošajam šķīdumam aptuveni minūti ir jāatrodas uz virsmas. Vājāka koncentrācija mazāk iedarbīgi likvidē vīrusus.

Šī iemesla dēļ nevajag etilspirta vietā izvēlēties, piemēram, degvīnu. Pat stikla tīrīšanas līdzeklis nav tik iedarbīgs kā izopropilspirts, jo spirta tilpumkoncentrācija ir ievērojami mazāka. Tāpat ir svarīgi neieliet dezinfekcijas līdzekli viedtālruņa savienotājos, skaļruņos un citās atverēs, pat ja tas ir ūdensdrošs. Ieteicams ņemt vates tamponu, samitrināt šķidrumā un uzklāt līdzekli uz visām ierīces virsmām. Nav stipri jāspiež, tikai uzmanīgi un rūpīgi jānoslauka visa virsma.

Tāda pati dezinficēšanas kārtība ir jāpiemēro visām ierīcēm, ko izmanto sabiedriskās vietās. Tie var būt planšetdatori, klēpjdatori, viedpulksteņi, aproces, austiņas utt. Taču vienmēr ielūkojieties preces vietnē, vai ražotājam ir kādi ieteikumi, kuras vielas ir vispiemērotākās ierīces tīrīšanai un kā tās lietot.

Lai uzzinatū, kā pareizi dezindficēt telefonu, ieskaties arī "Kā saudzīgi atbrīvoties no vīrusiem un baktērijām uz viedtālruņa".

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija