Uz nra.lv
 

6 vērtīgi knifi, kas atvieglos autovadītāju ikdienu

Auto, tehnika, IT 9.janvāris 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Mēs savās automašīnās mēdzam pavadīt ļoti daudz laika, tāpēc ir vērtīgi zināt dažus trikus, kas var palīdzēt un padarīt šoferu dzīves vienkāršākas. Atklāj, piemēram, kā var uzlabot redzamību lietainā laikā vai, kā panākt, lai neaizsvīstu vējstikls.

1. Uzlabo redzamību lietus laikā

Ir kāds veikls triks, kas palīdzēs uzlabot redzamību lietainā laikā. Lai stikls "atgrūstu" lietus ūdeni, noklāj to ar paša gatavotu parafīna un spirta maisījumu.

Ņem parastu sveci, ar nazi nogriez no tās vairākās sķēpeles parafīna un saber tās bļodā. Parafīnam pievieno spirtu un šķidrumu samaisi. Iemērc šķidrumā lupatu un ar to nomazgā automašīnas logus un spoguļus.

Parafīna un spirta šķidrums. / Ekrānuzņēmums no YouTube

Šķidrums veidos aizsargkārtu uz automašīnas stikliem, kas "atgrūdīs" ūdeni, tādejādi ievērojami uzlabojot redzamību stipra lietus gadījumā.

Pa labi redzams stikls, kas noklāts ar parafīna un spirta šķidrumu. Redzams, ka noklātais stikls acumirklī "atgrūž" ūdeni, uzlabojot šofera redzamību lietus laikā. / Ekrānuzņēmums no YouTube

2. Lukturu spodrināšanai izmanto zobu pastu

Lifehacks.lv jau rakstīja, ka zobu pastu varam izmantot daudz un dažādiem mērķiem, ne tikai zobu tīrīšanai. Šoferiem der ielāgot, ka zobu pasta noder arī kā lielisks automašīnu lukturu pulēšanas "rīks".

Uz pulēšanas lupatiņas uzklāj nedaudz zobu pastu. Ar lupatu notīri savas automašīnas lukturus.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Atšķirība būs acīmredzama un šādi uzlabosi savu redzamību, braucot diennakts tumšajā laikā.

Pa labi redzamais lukturis ir nopulēts ar zobu pastu, pa kreisi esošais nav. Atšķirība starp lukturu spodrumu ir acīmredzama./Ekrānuzņēmums no YouTube

3. Iebraukšana garāžā

Lai automašīnas novietošana garāžā neradītu bažas, ir kāds veikls triks, kas palīdzēs mašīnu tajā noparkot sevišķi ērti, nebaidoties "aizķert" sienu.

Garā auklā iekar tenisa bumbu, lai, iebraucot garāžā ar automašīnu, bumbai pieskaroties vējstiklam, mašīna atrastos tai paredzētajā vietā.

Turpmāk vairs nevajadzēs īpaši piedomāt par mašīnas gabarītiem, iebraucot garāžā, jo tikko tenisa bumba atdursies pret vējstiklu, zināsi, ka mašīna ir īstajā vietā.

Ekrānuzņēmums no YouTube

4. Silikātgela paciņas pret aizsvīdušu vējstiklu

Logu aizsvīšana, īpaši mitrā laikā, ir ierasta neērtība šoferiem, jo īpaši, ja vēl ir kāda ķibele ar logu sildītājiem. Tomēr ir kāds triks, kas palīdzēs to ātri atrisināt.

Lai neiazsvīstu vējstikls, uz mašīnas paneļa novieto vairākas silikātgela paciņas.

To sastāvs mazinās aizsvīdumu un uzlabos caurredzamību.

Ekrānuzņēmums no YouTube

5. Ja nav viedtālruņa turētāja

Ja "uz sitiena" automašīnā nav viedtālruņa turētāja, izmanto lielo papīru saspraudi un gumiju.

Saspraudi piestiprini automašīnas panelim. Starp saspraudes "ķepām" ievieto viedtālruni, ko nostiprini ar gumiju.

Šis būs ātrs risinājums, ja neesi iegādājies tālruņa turētāju un šādi varēsi droši sekot līdzi ceļa norādēm aplikācijās.

Ekrānuzņēmums no YouTube

6. Ieekonomē vietu bagāžniekā

Nereti automašīnu bagāžnieki kļūst par kaut ko līdzīgu mantu glabātuvei, kurā samests viss tas, kam nav vietas salonā un bieži tur tiek arī aizmirsts. Lai no tā izvairītos, izmanto pavisam vienkāršus trikus, kas palīdzēs uzturēt kārtību bagāžniekā un salonā.

Izmanto āķīšus, lai, piemēram, somas un lietusargus novietotu salonā. Āķīšus piestiprini sēdekļiem un tajos iekarini mantas.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Bagāžniekā kārtību palīdzēs nodrošināt arī saimniecības veikalos nopērkami mantu organizatori.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Avots

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija