Uz nra.lv
 

Kādas ir šo Ziemassvētku galvenās dekoru modes tendences?

Atpūtai un izklaidei 22.decembris 2020
 
Publicitātes foto
Līdz Ziemassvētkiem vēl ir pavisam nedaudz laika, kas paskries nemanot. Lai neatliktu svētku noskaņas radīšanu uz pēdējo brīdi, jau tagad mājās var radīt Ziemassvētku burvību. Kādas tendences šogad uzrunās minimālisma, klasicisma, pasaku romantikas vai īstas greznības cienītājus, stāsta kategorijas vadītāja Līva Briede.

pexels.com

1. Pieticīgs minimālisms

Grūtais gads ir atstājis savas pēdas, un šie Ziemassvētki, visticamāk, būs klusi un rāmi. Tomēr tieši minimālisms ir viena no populārākajām Ziemassvētku tendencēm, vēstot - mazāk ir labāk. Tas nenozīmē, ka mājoklis Ziemassvētku gaidās nav jārotā, bet minimālismam raksturīgas mierīgas un vienkāršas izvēles kā pretstats dzirkstošam spilgtumam. Minimālisms iet roku rokā ar zemes toņiem, baltām, piena un krēmkrāsām, mierīgu zaļumu. Košumu piešķirs tādas detaļas kā sveces vai daži rotājumi dabas iedvesmotās dzīvīgās krāsās - citrondzeltenā, piparmētru zaļā, ķirbju oranžā, tumši zilā un tumši zilzaļā. Varbūt jums pietiks ar dažām eglīšu bumbiņām, kas izgatavotas no caurspīdīga stikla vai augstas kvalitātes stikla imitācijas, savukārt stikla vāzēs iegremdētas LED lampiņu virtenes radīs brīnišķīgu gaismu rotaļu atspīdumos uz mēbeļu virsmām. Protams, neiztikt arī bez galvenā Ziemassvētku rotājuma - eglītes.

“Mākslīgās eglītes kļūst arvien pieprasītākas - daudzi izvēlas iegādāties vienu eglīti, ko pēc svētkiem noglabāt un atkal celt godā nākamajā gadā, nevis īstu eglīti, kura mežā varētu izaugt par lielu, kuplu koku. Tāpēc arī mākslīgo eglīšu klāsts ir plašs - zaļas un šķietami apsnigušas, sudrabegles, kā arī stilizētas eglītes - metāla karkasi vai tikai eglīšu kontūras, kas lieliski iederēsies minimālisma interjerā,” stāsta Līva Briede.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija