Uz nra.lv
 

NODERĪGI: "Outdoor Riga 2019" pieci ieteikumi laivotājiem

Atpūtai un izklaidei 28.marts 2019
 
Publicitātes foto
Jau pavisam drīz laivošanas prieki sitīs vēl augstāku vilni! Irbē, Gaujā un citās upēs adrenalīnu ķers ne tikai pieredzējuši laivotāji, bet ikviens no mums. Lai laivošana izdotos, sagatavojies pienācīgi izstādē “Outdoor Riga 2019” no 29. līdz 31. martam Ķīpsalā. Lūk, daži vērtīgi ieteikumi!

Pārbaudi laivu!

Pirms laivošanas sezonas pārbaudi peldlīdzekli un ekipējumu! Ja nu grauzēji pa ziemu laivā ir uzrīkojuši “ballīti” un tā ir apskādēta, tad šis ir labākais brīdis lūkot pēc jaunas. Jau šonedēļ izstādē “Outdoor Riga 2019” būs plašs piepūšamo, kanoe laivu, smailīšu, kajaku un motorlaivu piedāvājums. Savukārt, ja laivas iegāde nav tavos plānos, tad izstādē varēsi uzzināt visu par laivu nomu.

Neesi pārgalvīgs!

Pavasarī labāk brauc pa pārbaudītu maršrutu - neesi pārgalvīgs! Palu laikā var gadīties bīstami posmi, straume mēdz būt ļoti spēcīga, reizēm ūdens var izskatīties mānīgi gluds, bet zem tā ir paslēpušies krituši koki un akmeņi, kas var sabojāt peldlīdzekli un apdraudēt airētāju. Un neaizmirsti, ka drošības veste ir obligāta visiem laivotājiem. “Baltijas Jahtu servisa” ekspozīcijā varēsi atrast aktuālos vestu modeļus.

Neaizmirsti rezerves apģērbu!

Braucot ar laivu, sevišķi pavasarī, ir jārēķinās, ka vienmēr pastāv iespēja izpeldēties aukstā ūdenī. Tādēļ, lai nebūtu auksti, vislabāk izvēlies hidrotērpu vai vilnas un sintētiska materiāla apģērbu. Neaizmirsti paņemt līdzi rezerves apģērbu. “Delfīns M” ekspozīcijā būs pieejami dažādi hidrotērpi.

Padomā par mantu drošību!

Lai kā gribētos iemūžināt skaistākos brauciena mirkļus, dārgo telefonu vai fotokameru noliec drošā vietā. Teju ikvienā braucienā ir kāds, kas upē nogremdē ko vērtīgu. Ja tomēr ir nepārvarama vēlme feisbukā dalīties ar laivošanas bildēm, tad labāk to dari ar ūdensdrošu un piestiprinātu telefonu. Lai mantas nesamirktu, tās vajadzētu iesaiņot speciālos ūdensdrošos maisos vai somās, ko “Outdoor Riga 2019” atradīsi “Beaver Canoe & Kayak Center” mazliet noslēpumainajā ekspozīcijā “Beavertauna”.

Gūsti prieku!

Lai brauciens izdotos, izvēlies labu kompāniju, rūpīgi saplāno maršrutu un atpūtas vietas, parūpējies par piemērotu enerģijas avotu - pārtiku un dzērieniem. Ķīpsalā interneta veikala “TavaTelpa.lv” stendā varēsi iegādāties kvalitatīvus STANLEY® termotraukus, savukārt veselīgu mazogļhidrātu produktu veikala “lowcarb.lv” stendā - gardus, cukuru nesaturošus produktus sportistiem un ceļotājiem. Lai veiksme un saulains nobrauciens!

Padomus ieteica laivu nomas “Beaver Canoe & Kayak Center” valdes priekšsēdētājs Uldis Giberts un izstādes “Outdoor Riga 2019” vadītājs Mārtiņš Refbergs, kurš ir kaislīgs laivotājs.

Ja vēlies atrast piemērotu laivu un pārējo nepieciešamo laivošanai, atklāt jaunus ūdens maršrutus un konsultēties ar speciālistiem, tad no 29. līdz 31. martam nāc uz starptautisko aktīvās atpūtas un vaļasprieku izstādi “Outdoor Riga 2019”. Vairāk nekā 170 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Vācijas, Francijas, Somijas un Ukrainas apmeklētājus iepazīstinās ar karstākajām sezonas aktualitātēm - jahtām, motocikliem, velosipēdiem, makšķernieku un mednieku piederumiem.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija