Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ārējie Nr.4

"Pfizer" apgalvo, ka vakcīna ir efektīva bērniem vecumā no 5 līdz 11 gadiem

© Dmitrijs Suļžics / F64

"Pfizer" ziņo, ka uzņēmuma vakcīna ir vairāk nekā 90% efektīva Covid-19 profilaksē bērniem vecumā no 5 līdz 11 gadiem, piektdien paziņoja uzņēmums. Ziņojumā norādīts, ka 90,7% gadījumu novērsa jebkādus vīrusa simptomus. Provizoriski, vakcīna lietošanai maziem bērniem tiks apstiprināta līdz novembra sākumam, raksta portāls people.com.

Uzņēmums iesniedza datus no saviem klīniskajiem pētījumiem “Pārtikas un zāļu pārvaldei” pirms federālās veselības aģentūras sanāksmes otrdien, kurā ārējo konsultantu grupa izskatīs “Pfizer” lūgumu piešķirt ārkārtas lietošanas atļauju savai vakcīnai šajā vecuma grupā.

"Pfizer" pētīja efektivitāti divu 10 mikrogramu devai, kas tika ievadītas ar 21 dienas intervālu bērniem vecumā no 5 līdz 11 gadiem, kas ir trešdaļa no devas lieluma, ko lieto pieaugušajiem un bērniem nākamajā vecuma grupā, 12 līdz 18 gadiem. Pētnieki apgalvo, ka deva bija droša vecuma grupai.

No 2268 bērniem, kas piedalījās pētījumā, 16 bērni, kuri saņēma placebo, saslima ar Covid-19, salīdzinot ar trim, kuri bija saņēmuši vakcīnu.

Izmēģinājuma laikā nebija novēroti riski, sacīja uzņēmums, nebija miokardīta vai sirds iekaisuma gadījumu. Ja nolemj atļaut Pfizer vakcīnu, tā būs pirmā vakcīna pret Covid-19, kas pieejama maziem bērniem.