Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Viedokļi

Atkārtoti skatīs advokāta Mārča Miķelsona ētikas normu pārkāpumus

25. novembrī Latvijas Zvērinātu advokātu padome (ZAP) atkārtoti skatīs zvērināta advokāta Mārča Miķelsona ētikas normu pārkāpumus. Latvijas Zvērinātu advokātu padome ir saņēmusi vairākus iesniegumus, kuros lūgts atkārtoti skatīt zvērināta advokāta M.Miķelsona ētikas normu un Advokatūras likuma pārkāpumus, neievērojot noteiktās uzticības, klienta interešu ievērošanas un konfidencialitātes normas. Tāpat ZAP ir iesniegti jauni pieteikumi par zvērināta advokāta M.Miķelsona Advokatūras likumam un zvērinātu advokātu ētikas normām neatbilstošo rīcību, izplatot nepatiesu un apmelojošu informāciju plašsaziņas līdzekļos, kas uzskatāma par neslavas celšanu.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka iepriekš Latvijas Zvērinātu advokātu padomes Ētikas komisija ir konstatējusi rupjus advokāta M.Miķelsona ētikas normu pārkāpumus un rekomendējusi Zvērinātu advokātu padomei rosināt disciplinārlietu un virzīt to uz Latvijas Zvērinātu Advokātu kolēģijas Disciplinārlietu komisiju. Taču 28.oktora ZAP sēdē tika lemts nerosināt disciplinārlietu par zvērināta advokāta M.Miķelsona ētikas normu pārkāpumiem, atsaucoties uz lietas noilgumu.

Uzņēmumi, kas iepriekš iesniegumos ZAP norādījuši uz iespējamiem zvērināta advokāta M.Miķelsona ētikas normu pārkāpumiem, kategoriski nepiekrīt ZAP lēmumam, un aicina atkārtoti pārskatīt lēmumu par zvērināta advokāta M.Miķelsona ētikas normu pārkāpumiem, ņemot vērā Ētikas komisijas rekomendāciju un rosinot disciplinārlietu par zvērināta advokāta M.Miķelsona rīcību.

Jau iepriekš ziņots par zvērināta advokāta M.Miķelsona ilgstošiem, sistemātiskiem un rupjiem advokāta ētikas normu pārkāpumiem saistībā ar advokātu darbību regulējošo normu pārkāpšanu, izmantojot sava labuma gūšanai informāciju, kas iegūta iepriekšēju advokāta – klienta attiecību ietvaros, sagrozot un interpretējot to sev vēlamā virzienā, faktiski vēršas pret savu bijušo klientu. Kopumā par zvērināta advokāta M.Miķelsona pārkāpumiem ZAP tika iesniegtas astoņas sūdzības, kas ir bez precedenta gadījums Latvijas vēsturē.