Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Viedokļi

Krievija nav plīša lācītis

© f64

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai! - TB/LNNK" ierosināja izdarīt grozījumus Imigrācijas likumā, lai atņemtu tiesības Krievijas pilsoņiem, kuri investē nozīmīgas summas Latvijas ekonomikā, saņemt termiņuzturēšanās atļaujas Latvijā.

"Savādāk, kā par populistisku priekšvēlēšanu kampaņu, to nevar nosaukt", - uzskata Saeimas deputāte, Juridiskās komisijas locekle Irina Cvetkova.

Laikā, kad panākta pamiera vienošanās un Ukrainā īstenojas miera plāns, kad Eiropas papildsankciju ievešana ir apstādināta, koalīcija faktiski vēlas pakļaut Latviju papildus apdraudējumam, - uzskata deputāte.

Visi Nacionālās apvienības pamatojumi likumprojektam ir ar pretēju nozīmi, jo tieši ar šo likumprojektu tiks apdraudēta Latvijas nacionālā drošība, tiks panākta negatīva ietekme uz tautsaimniecības attīstību, kas neveicinās valsts budžeta ienākumus, jo kopējais ārvalstu rezidentu investīciju apjoms apmaiņā pret uzturēšanās atļauju jau ir sasniedzis 600 miljonus latu.

Priekšvēlēšanu karstumā Nacionālā apvienība neapzinās, ka Krievija var paplašināt embargo pret Latviju, taču Eiropa zaudējumus mums neatlīdzinās.

Senā ķīniešu gudrība vēsta: pirms rausīt kādu aiz astes, paskaties, kas atrodas otrā galā!

Tā vietā, lai uzklausītu senu gudrību, Nacionālā apvienība mērķtiecīgi ķircinās, esot nesaprotamā pārliecībā, ka Krievija ir kāds plīša lācītis, - uzsvēra I.Cvetkova.