Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Viedokļi

Andrejs Mamikins: "Latvija iestūrē staļinisma ostā?"

Strasbūrā, plenārsesijas pirmajā dienā, EP deputāts Andrejs Mamikins uzstājās ar runu, kurā vērsa klātesošo kolēģu uzmanību Latvijas Krimināllikuma grozījumiem, kas paredzēs vārda brīvības ierobežojumus.

“Mana uzstāšanās notika EP reglamenta 163.panta ietvaros, kas sniedz iespēju ikkatram deputātam minūtes laikā runāt par viņa valstij vai vēlētājiem aktuālu tēmu!” – pastāstīja Andrejs Mamikins. “Krimināllikuma grozījumi izraisīja vētraini negatīvu reakciju gan Latvijā, gan daudzu manu kolēģu vidū Eiropas Parlamentā jau to apspriešanas brīdī.”

Kad Maksimam Koptelovam tika piespriests pusgadu ilgs cietumsods par interneta joku  (aicinājums pievienot Latviju Krievijai), un pēc Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmuma aizliegt retranslēt un izplatīt TV programmu “Rossija RTR”, Krimināllikuma labojumu apstiprināšana faktiski atraisīs rokas speciālo dienestu patvaļīgai rīcībai un tādiem cietumsodiem, kurus varēs piemērot teju katram Latvijas iedzīvotājam.

“Ja labojumi tiks apstirpināti sākotnējā redakcijā, tie ļaus piemērot cietumsodu, piemēram, par aicinājumu izveidot Latvijā monarhiju. Kas būs tālāk? Mana valsts tiešā ceļā stūrē staļinisma ostā!” – piebilda A.Mamikins.

Neviens no Latvijas eiroparlamentāriešiem, kuru partijas ir valdošajā koalīcijā Saeimā, tajā brīdī neatradās plenārsēžu zālē. Eiroparlamentārieša A.Mamikina runu sagaidīja ar aplausiem britu Leiboristu delegācija.