Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Viedokļi

EXPO iztērētie 990 tūkstoši eiro ir jāpiedzen no vainīgajiem

Ekonomikas ministrijai pēc ziņojuma par izstādes “EXPO Milano 2015” organizāciju ir jāvēršas tiesā ar prasījumu no atbildīgām amatpersonām piedzīt nodarīto mantisko zaudējumu.

Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 3.panta piektā daļa nosaka, ka disciplinārsoda piemērošana neizslēdz ierēdņa civiltiesisko atbildību, administratīvo atbildību vai kriminālatbildību.

"Iztērētie 990 tūkstoši eiro nevar “uzkārties” gaisā un palikt nepiedzīti no tām valsts amatpersonām, kuras jau ir aiztinušas savas makšķeres, iesniedzot atlūgumus," uzskata Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš ("Saskaņa").

Aiztinušos makšķernieku uzvārdi nu jau ir zināmi. Tas ir gan iepriekšējais Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce, gan iepriekšējais Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, gan arī Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas Expo projekta vadītājs Roberts Stafeckis.

Neiespējamība šodien pieņemt lēmumus disciplinārlietās pret konkrētiem cilvēkiem, neatbrīvo ierēdni no pienākuma normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos un kārtībā atlīdzināt valstij nodarīto mantisko zaudējumu.