Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Vides darbi

Vadītāji aicināti piedalīties tukšo vējstiklu šķidruma kannu nodošanas akcijā

© publicitātes

No šodienas autovadītāji ir aicināti piedalīties vējstiklu šķidruma plastmasas kannu nodošanas akcijā „Dod kannai otru iespēju – nodod to pārstrādei!”. Akcija notiek jau septīto gadu, rosinot autovadītājus rīkoties atbildīgi, saudzējot dabu un taupīt dabas resursus. No 1.decembra līdz 2016.gada 28.februārim, nododod tukšās vējstikla šķidruma kannas speciālajos konteineros, kas atrodas Narvesen tirdzniecības vietās degvielas uzpildes stacijās, autovadītāji piedalīsies loterijā.

Akcijas laikā, iegādājoties logu mazgāšanas šķidrumu veikalā „Narvesen”, pircējs saņems plastmasas kapsulu un anketu. Lai piedalītos balvu izlozē, pircējam jāaizpilda anketa un jāievieto kapsulā, jāiemet kannā un jāaizver kannas korķis, savukārt kanna jāizmet konteinerā.

„Iestājoties ziemas sezonai, atbildīgs autovadītājs rūpējas gan par riepu, gan par vējstiklu mazgāšanas šķidruma nomaiņu, turklāt rūpējas tā, lai iztukšotās kannas nonāktu otrreizējā pārstrādē, nevis tiktu apglabātas poligonos vai nonāktu dabā. Lai kannas turpinātu savu dzīvi, pie „Narvesen” veikaliem sešpadsmit degvielas uzpildes stacijās „Neste” ir izvietoti īpaši šķirošanas konteineri ērtākai kannu šķirošanai. Šādi ikdienas mazie, zaļie darbiņi prasa nelielu piepūli, taču rada gandarījuma par labi paveiktu darbu vides saglabāšanā”, aicina Kaspars Zakulis, AS „Latvijas Zaļais punkts” direktors.

Akcijas noslēgumā tiks izlozēti trīs pircēji, kuri katrs saņems Premium Plus dāvanu karti 50 EUR vērtībā un 50 pircēji, kuri katrs saņem vienu „Narvesen” vējstiklu šķidrumus bez maksas.

„Vēlos pateikt lielu paldies visiem, kas šo pasākumu atbalsta. Šīs konkrētās akcijas vadmotīvs nav ierastais „pērc vairāk”. Jā, esam sagatavojuši balvas un mums noteikti būs 53 balvu saņēmēji, taču uzvarētāji un ieguvēji ir visi. Atkārtota kannu uzpildīšana nav kampaņa, bet attieksme pret vidi!”, uzsver SIA „Getz Bros” Valdes loceklis Simons Kozlinskis.

Ik gadu Latvijas tirgū nonāk ap 1,5 miljoniem vējstiklu šķidruma izlietoto plastmasas kanniņu, kas ir izmantojamas otrreiz vai pārstrādājamas jaunās izejvielās. Akcija tika aizsākta jau 2009.gadā, un šajā laikā autovadītāji sašķirojuši vairāk nekā 12 tonnas plastmasas, no kurām 20% vējstiklu šķidruma kanniņas ir uzpildītas atkārtoti, bet pārējie materiāli nonākuši pārstrādē.

Plašāka informācija par akcijas norisi Latvijas Zaļā punkta mājaslapā www.zalais.lv un „Narvesen” mājas lapā www.narvesen.lv.

Akciju rīko AS „Latvijas Zaļais punkts” sadarbībā ar SIA „Narvesen Baltija” un auto preču vairumtirdzniecības uzņēmumu SIA „Getz Bros”.

SIA „Narvesen Baltija” veikali „Narvesen” atrašanās vietas:

1) Elejas iela 1, Bauska;

2) Kuldīgas iela 1, Rīga;

3) Dambja iela 10, Rīga;

4) "Krustiņi", Iecavas pag.;

5) Loka maģistrāle 2 a, Jelgava;

6) Viestura iela 21, Jūrmala;

7) Kaugurciems 83, Jūrmala;

8) Krasta iela 68, Rīga;

9) Sūru iela 1, Kuldīga;

10) Lucavsalas iela 1, Rīga;

11) Upesgrīvas iela 1, Mārupe;

12) Maskavas iela 427 b, Rīga;

13) Apvedceļš 5, Saldus;

14) Dundagas iela 1, Talsi;

15) Ulmaņa gatve 84, Rīga;

16) Vienības gatve 144, Rīga.

Loterijas atļaujas nr. 8032