Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

Nenokavē: Bezmaksas vingrošana Jūrmalas pludmalēs

© Publicitātes foto

Sākoties vasaras sezonai, Jūrmalas pilsētas pludmalēs arī šogad kvalificētu treneru vadībā notiek daudzveidīgas aktivitātes veselības uzlabošanai, kas tiek nodrošinātas ar Eiropas Sociālā fonda un Jūrmalas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu projektā Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Jūrmalā.

Jūrmalas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem bez maksas pieejamas jogas, ciguna, ielu vingrošanas, nūjošanas nodarbības un citas fiziskas aktivitātes. Veselīga dzīvesveida entuziasti īpaši iecienījuši jogas, ciguna un nūjošanas nodarbības, kas ir plaši apmeklētas, jo sevišķi vasarā, kad tās notiek svaigā gaisā. Tās ieteicamas ikvienam neatkarīgi no vecuma un fiziskās sagatavotības.

Joga

Jogas nodarbības šovasar notiks līdz augusta beigām trešdienās pulksten 8.30 Majoru pludmalē Pilsoņu ielas galā un Kauguru pludmalē sestdienās (izņemot 23. jūniju) pulksten 8.00 Kapteiņa Zolta ielā 123, pludmalē pie glābšanas stacijas. Jogas nodarbības notiek no rīta, kad ir vislabvēlīgākais laiks saules enerģijas uzņemšanai. Nodarbības vada jogas skolotājs, Latvijas Universitātes Indijas studiju un kultūras centra lektors Arnis Siliņš, un viņa audzēkņi. Sīkāku informāciju var noskaidrot, rakstot uz elektronisko pastu info@Yoga-art.lv.

Ciguns

Jūrmalā notiek arī jūrmalnieku un pilsētas viesu iecienītās ciguna nodarbības. Līdz pat septembra beigām šīs nodarbības būs divas reizes nedēļā: trešdienās pulksten 18.30 Mellužu pludmalē Peldu ielas galā un sestdienās pulksten 10.00 Kauguru pludmalē Kapteiņa Zolta ielas galā pie glābšanas stacijas. Nodarbības vadīs sertificēti ciguna instruktori Igors Kudrjavcevs, Natālija Krivčenkova un Gunita Galiņa-Kalniņa. Tālrunis uzziņām 22322476.

Nūjošana

Svētdienās notiek nūjošanas nodarbības; pulcēšanās pulksten 9.30 Mellužu pludmalē Rožu ielas galā un pulksten 12.00 Kauguru pludmalē pie glābšanas stacijas, pretī Kapteiņa Zolta ielai. Nodarbībās var piedalīties ikviens interesents, jo tiem nūjotgribētājiem, kam nav savu nūju, tās tiks nodrošinātas. Nūjošanas nodarbības Jūrmalas pludmalē turpinās visu gadu. Nodarbības vada sertificēts nūjošanas treneris Māris Romanovskis. Tālrunis informācijai 27717372.

Ielu vingrošana

Ielu vingrošanas nodarbības ir apvienotas ar vispārējās fiziskās sagatavotības treniņiem, līdz ar to tās ir piemērotas ikvienam. Nodarbības notiek Kauguru pludmalē pie glābšanas stacijas, pretī Kapteiņa Zolta ielai, pirmdienās un trešdienās no pulksten 18.00, Majoru pludmalē Kaiju ielas galā - pirmdienās un trešdienās no pulksten 20.00. Nodarbības ielu vingrošanā turpināsies līdz septembra beigām. Tās vada pieredzējuši ielu vingrotāji Nauris Burtnieks un Gustavs Gedrovics. Tālrunis informācijai 28777784.

Veselības maršruti

Kauguros un Vaivaros trenera vadībā var doties pastaigā pa veselības maršrutiem, kas papildināti ar vingrinājumiem atbilstoši dalībnieku vecuma grupai aktīvajā un sportiskajā maršrutā. Nodarbības notiek trešdienās pulksten 9.00 un piektdienās pulksten 10.45, tikšanās Kauguros pirms izejas uz jūru Alkšņu ielas krustojumā ar iebrauktuvi, pretī DUS Latvijas nafta. Nodarbības vada sertificēta sporta trenere Anda Radziņa. Tālrunis informācijai 29467859.