Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

Bērni vasarā visbiežāk gūst kāju un roku traumas

© F64

Apdrošināšanas sabiedrības “Seesam” apkopotie dati par bērnu nelaimes gadījumiem vasaras periodā, liecina, ka visbiežāk bērni gūst roku un kāju traumas, tostarp lūzumus, kas kopā sastāda gandrīz 50% no visiem bērnu nelaimes gadījumu pieteikumiem.

Kopējā negadījumu tendence, neskatoties uz ārstu un ekspertu brīdinājumiem, ir augoša.

“Vasara ir viens no traumatiskākajiem periodiem gada griezumā un it īpaši tas attiecas uz bērnu nelaimes gadījumiem. Lūzumi, sasitumi, galvas un ķermeņa traumas, apdegumi, dzīvnieku kodumi - vidēji vasarā katru dienu mēs saņemam sešus dažādus bērnu nelaimes gadījumu pieteikumus un kopējā negadījumu tendence, neskatoties uz ārstu un ekspertu brīdinājumiem, ir augoša,” norāda “Seesam” bērnu nelaimes gadījumu produkta vadītājs Arnolds Linītis.

Pēdējo 3 gadu (2015. - 2017.) “Seesam” dati par vasaras periodiem liecina, ka vidēji 24% no visiem negadījumiem ir saistīti ar roku traumām, bet kāju lūzumi, sastiepumi un mežģījumi sastāda 21%. Gadu no gada pieaug arī tādas traumas kā sasitumi un nobrāzumi, sastādot vidēji 14%. Savukārt, 11% no visām traumām, kas tiek pieteiktas vasaras periodā, ir pušumi, plēsumi, savainojumi ar asu priekšmetu. Nemainīgi biežas ir galvas traumas, kuras sastāda 6% no bērnu vasaras periodā gūtajām traumām, bet 3% negadījumu saistīti ar muguras, ribu, iekšējo orgānu bojājumiem.

“Seesam” bērnu nelaimes gadījumu produkta vadītājs Arnolds Linītis norāda, ka starp bieži gūtajām bērnu traumām jāmin ar suņu un citu dzīvnieku kodumi, apdegumi, kā arī saslimstība ar ērču encefalītu un Laima slimību.