Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

Stradiņa slimnīcas galvenā korpusa kāpņu telpas izrādās drošas

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Būvniecības valsts kontroles biroja ekspertīzes atzinums liecina, ka Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca 32.korpusa kāpņu telpu tehniskais stāvoklis atbilst drošības prasībām un konstrukciju ekspluatācija ir droša cilvēku plūsmai, līdz ar to kāpņu telpās ir atjaunota kustība.

Lai nodrošinātu pacientu, apmeklētāju un darbinieku drošu pārvietošanos pa kāpnēm, slimnīcas Saimniecības daļa turpinās kāpņu nobīžu monitorēšanu, savukārt slimnīcas valdes locekle Arta Biruma atzīst, ka "šobrīd visaugstāk vērtējam pacientu un darbinieku drošību, kā arī sakarā ar plānotajiem remontdarbiem esam nolēmuši samazināt cilvēku plūsmu pa 32.korpusa pacientu kāpnēm un divu nedēļu laikā plānojam dažu nodaļu pārcelšanu uz citiem korpusiem".

Jau zināms, ka Kardioloģijas centra ambulatorā daļa, kura līdz šim atradās 32.korpusa 2.stāvā tiek pārcelta uz 38.korpusu, Fizikālās medicīnas un rehabilitācijas centrs pārceļas no 32.korpusa 4.stāva uz 15.korpusa 1.stāvu (Centra reģistratūra atrodas ienākot 15.korpusa 1.stāvā aiz liftiem gaitenī pa kreisi), un Neiroloģijas klīnikas Dienas stacionārs pārceļas uz jaunā, A korpusa 3.stāvu.

Būvniecības valsts kontroles biroja ekspertīzes atzinumā ieteikts veikt ēkas būvekspertīzi.

Lēmums par kustības ierobežošanu 32.korpusa apmeklētāju kāpnēs tika pieņemts pēc tam, kad Saimniecības daļa, veicot kontroles apgaitu teritorijā, konstatēja 32.korpusa ēkas kāpņu telpas konstrukcijās pārvietojumu deformācijas. Situācijas novērtēšanai un risku apzināšanai, nekavējoties tika izsaukts Būvniecības valsts kontroles birojs, pieaicinot klāt neatkarīgos ekspertus. Saskaņā ar biroja lēmumu, tika nolemts veikt operatīvās konstrukciju pārvietojumu pārbaudes un kontroli turpmākās rīcības noteikšanai. Veikto pārbaužu laikā netika konstatētas būvniecības marķējumu izmaiņas, savukārt saņemtajā ekspertīzes atzinumā ir teikts, ka kāpņu izmantošana ir atļauta.