Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

PTAC izplata brīdinājumu visiem "tievētājiem"

© F64

Gada sākums ir īstais laiks jauniem izaicinājumiem un mērķu nospraušanai . Ja viens no Jūsu mērķiem ir svara zaudēšana, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (turpmāk - PTAC) aicina būt uzmanīgiem pirms tērēt naudu dažādiem diētu un tauku dedzināšanas produktiem. Nereti patērētājiem tiek solīta ātra svara samazināšanās bez fiziskās piepūles, taču PTAC atgādina - neeksistē burvju tabletītes un brīnumu ierīces, kas drošā veidā palīdzētu neticami ātrā laikā zaudēt lieko svaru!

Visbiežāk izmantotie reklāmas "āķi":

- "Zaudē svaru bez diētām vai fiziskas piepūles". Ja tas izklausās pārāk labi, lai būtu patiesība, tā visticamāk arī ir!

- "Ievērojams svara zudums neatkarīgi no tā cik daudz Jūs ēdat". Domā loģiski, diez vai tā var būt.

- "Ievērojams svara zudums ik vienam". Uzmanieties no nepamatoties solījumiem - nav divu vienādu cilvēku. Kas vienam palīdz, ne vienmēr palīdzēs arī Jums.

- "Ievērojams svara zudums valkājot īpašo apģērbu. Sadedziniet taukus, iemasējot losjonu ādā". Neeksistē tādi burvju produkti kā plāksteri, krēmi, losjoni un ķermeņa jostas, kas nodrošina ātru svara zudumu.

- "Kapsulu sastāvā ir viela, kas palīdzēs notievēt ātrāk par diētām un vingrojumiem". Spēks un veselība ir cilvēka lielākā laime - nebojājiet veselību lietojot brīnumu kapsulas.

Padomi, kā izvairīties no apšaubāmies svaru samazināšanas produktiem:

- Izvairieties no interneta vietnēm, kurās nav skaidri un uzskatāmi sniegta informācija par vietnes uzturētāju vai uztura bagātinātāja pārdevēju.

- Atcerieties, ka arī uzticamās mājas lapās var parādīties slēptās reklāmas.

- Neuzticieties pirms un pēc fotogrāfijām vai produktu lietotāju atsauksmēm. Ne vienmēr tās ir patiesas.

- Esi skeptisks pret slavenību pieredzes stāstiem par sasniegtajiem rezultātiem izmantojot konkrēto produktu. Slavenības ar lielu sekotāju skaitu, mēdz saņemt samaksu par konkrētu produktu popularizēšanu savos sociālo tīklu profilos.

- Lai pārliecinātos, vai konkrētā diēta vai produkts ir piemēroti tieši Jums, pirms diētu uzsākšanas un tauku dedzināšanas produktu iegādes, ir svarīgi personīgi konsultējieties ar uztura speciālistu.

- Pārbaudiet PTAC Aizdomīgo interneta vietņu sarakstu (http://www.ptac.gov.lv/lv/content/aizdomigo-interneta-vietnu-saraksts), kurā ir ievietota informācija par produktiem, kuru reklamēšana nav atļauta, jo tie nav iekļauti Pārtikas un veterinārā dienesta (turpmāk - PVD) uztura bagātinātāju reģistrā.

- Lai pārliecinātos par produkta sastāvu, izcelsmi vai lietošanas drošumu, pārbaudiet PVD uztura bagātinātāju reģistrā sniegto informāciju: https://registri.pvd.gov.lv/ub