Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Veselība

Bērnu slimnīca joprojām nav noslēgusi līgumu ar valsti par bezmaksas pakalpojumu sniegšanu 

© Publicitātes foto

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) pagaidām nav saņēmusi līgumu no Nacionālā veselības dienesta (NVD) par valsts veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu, informē slimnīcas pārstāve Vita Šteina.

Viņa skaidroja, ka slimnīca gan nav saņēmusi līgumu, taču zina galveno šogad pieejamo finansējumu. Vienlaikus slimnīca ļoti gaidot niansētāku finansējuma sadalījumu.

Savukārt Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) ir saņēmusi NVD līgumu gan par stacionārajiem, gan ambulatorajiem pakalpojumiem. Līgumā paredzēts ievērojams finansējuma pieaugums, kas galvenokārt saistīts ar mediķu atalgojuma palielināšanos, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Aija Lietiņa.

Pēc viņas paustā, šodien slimnīcas finansisti sāka iepazīstināt valdi ar NVD līguma nosacījumiem. "Tas ir daudz cerīgāks un attīstību veicinošāks nekā iepriekšējos gados. Slimnīcas ārstniecības personālam šogad būs lielākais algu pieaugums kopš neatkarības atjaunošanas, un mediķi izmaiņas sava maciņa saturā ieraudzīs februārī, saņemot algu par janvāri," skaidroja Lietiņa.

Arī Stradiņa slimnīcas pārstāve Ilze Vaivode informēja, ka PSKUS līgumu saņēmusi un jau parakstījusi. Līdzīga situācija ir Rīgas Dzemdību namam, kurš arī līgumu ar NVD jau parakstījis.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja NVD pārstāve Evija Štālberga, dienests, kā solīts slimnīcu vadītājiem, visus līgumus plāno nosūtīt līdz 22.janvārim, kas bija jau vakar.