Veselība: Atklājies, ka siera ēšana katru dienu tev nāk par labu 8 komentāri
 
Veselība

Atklājies, ka siera ēšana katru dienu tev nāk par labu

 
Ilze Zvēra/f64

Sieru reti mēdz iekļaut ikdienā nepieciešamo produktu sarakstā, tomēr jaunā pētījumā atklājies, ka tas nemaz nav tik neveselīgs, kā līdz šim domāts, informē TIME Health.

Pētījuma rezultātā secināts, ka cilvēkiem, kuri katru dienu ēd sieru ir daudz mazāka iespēja piedzīvot insultu vai citas sirds saslimšanas, kā tiem, kas to ēd reti vai nemaz.

Sieram, kā jau visiem piena produktiem, ir daudz piesātināto tauku, kas izraisa augstu holesterīna līmeni, aterosklerozi un palielina risku iedzīvoties sirds saslimšanās.

Lauris Aizupietis/f64

Tomēr siers arī satur noderīgas sastāvdaļas, kā kalcijs, proteīns un probiotikas.

Kopējais pētījums tapis desmit gadu laikā 15 dažādos pētījumos, kuros piedalījušies 200 000 cilvēki.

Līdz ar to, kļuvis zināms, ka siera patērēšana saprātīgos daudzumos sniedz aizsargājošu efektu cilvēka sirdij.

Komentāri [8]
#
izdzīotāja 6.decembris 2017 22:36 atbildēt
Atklājies, ka ĒŠANA katru dienu tev nāk par labu......
 
#
Paldies! Nevajag! 6.decembris 2017 16:22 atbildēt
Mūsu vienādos sierus ar dažādiem nosaukumiem es vairs negribu redzēt,tāpat kā tomātus,kas negaršo pēc tomātiem! Bet importa labākie sieri-pārāk dārgi,lai ēstu tos katru dienu!
 
#
es 6.decembris 2017 16:12 atbildēt
komentētājs ļuļa izgāzās ar savu pārliecību ka labam sieram ir jakūst.
Bet par to ka ražotāji meklē lētāko un līdz ar to nekvaltatīvāko soju no kā gatavot sieru ir laikam liela taisnība...
 
#
ļuļa » es 6.decembris 2017 16:20 atbildēt
sojai ar sieru nav nekāda sakara. es runāju par kalcija hlorīdu, ko izmanto kā mākslīgo biezinātāju. un jā, normālam sieram ir jākūst. tā kā viņš kusa vēl pirms gadiem 10, kad varēja sataisīt normālas karstmaizes un picas, kad kalcija hlorīdu nelika klāt.
 
#
ļuļa 6.decembris 2017 15:41 atbildēt
jūs man papriekšu parādiet, kur latvijā šobrīd var nopirkt normālu sieru par pieejamu cenu!!!! viss pie mums ražotais siers ir mākslīgi biezināts ar kalcija hlorīdu, nevis nogatavināts, kā tam būtu jābūt, ne pēc suņa negaršo, ir ciets un kožot ar nepatīkamu struktūru, nerunājot jau nemaz par to, ka vairs normālas karstmaizes nevar uztaisīt, jo šitais mākslīgi sabiezinātais siers nekūst kā sieram būtu jākūst! nereklamējiet produktus, kurus tāpat nevar nopirkt, tikpat labi jūs varat sākt reklamēt un stāstīt cik tas ir veselīgi ikdienas pārtikā iekļaut savvaļas bifeļu gaļu, kam ir maz holesterīna un tauku, bet daudz vitamīnu un minerālvielu.
 
#
Raimonds 6.decembris 2017 15:31 atbildēt
Sanāk, ka tie NATO karavīri katru dienu būtu jābaro ar sieru ... tad varbūt viņi kļūtu normāli ...
 
#
agijs » Raimonds 6.decembris 2017 15:45 atbildēt
Varbūt arī iepriekšējam komentētājam Raimondam derētu uzēst sieru, tādu pašu iemeslu dēļ :)
 
#
Janka » agijs 7.decembris 2017 23:37 atbildēt
Nē, draugs, viņš vienkārši saēdies krievu tabletes.
 
Pievienot komentāru
Vārds *
Komentārs *
 
Custom creative templates for DoubleClick for Publishers