Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

Čakša: Domājam par Austrumu un Stradiņa slimnīcu apvienošanu, bet plāna nav

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Patlaban vēl nav konkrēta plāna Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas apvienošanai, bet par to tiek domāts, sacīja veselības ministre Anda Čakša (ZZS).

Ministre atzina, ka Veselības ministrijai (VM) vēl nav plāna abu slimnīcu apvienošanai, kā arī patlaban vēl nav skaidrības, kad tas varētu notikt. Tomēr Čakša ir pārliecināta, ka veselības aprūpes pakalpojumu kvalitātes celšanai ir jādomā par slimnīcu sadarbību.

Veselības ministre uzskata, ka jāsadarbojas ne tikai valsts slimnīcām savā starpā, bet valsts slimnīcām jāsadarbojas arī ar pašvaldību slimnīcām, piemēram, Rīgā. Ministre skaidroja, ka atšķirībā no citām pašvaldībām, kurās lielākoties ir pašvaldību slimnīcas, Rīgā atrodas gan pašvaldības, gan valsts slimnīcas.

Lai nodrošinātu pacientiem kvalitatīvākus pakalpojumus, VM domā, kā valsts slimnīcām sadarboties ar Rīgas slimnīcām, kā arī tiek domāts par to, kā varētu sadarboties Rīgā esošās valsts slimnīcās. "Tādējādi tiktu nodrošināts, ka šīs slimnīcas savstarpēji nekonkurē, turklāt tiktu celta pakalpojumu kvalitāte," pauda Čakša.