Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Veselība

Kur Rīgā bērni var ātri saņemt bezmaksas zobu higiēnu?

© pixabay.com

Rūpes par bērnu mutes dobuma veselību nozīmē arī regulāru zobu higiēnista apmeklējumu. Atgādinām, ka bērniem no 2 līdz 18 gadu vecumam reizi gadā zobu higiēnista apmeklējums tiek nodrošināts par valsts budžeta līdzekļiem, vēsta pašvaldības potāls riga.lv.

Turklāt 7, 11 un 12 gadu vecumā šis pakalpojums tiek apmaksāts pat divas reizes gadā. Pakalpojums pieejams divās SIA “Rīgas veselības centrs” filiālēs - “Zepniekkalns” un “Iļģuciems”.

Reizi vai divas reizes gadā nozīmē - apmeklējums 12 mēnešu periodā, kamēr bērns ir attiecīgajā vecumā (laika posmā no bērna dzimšanas dienas datuma līdz nākamajai dzimšanas dienai). Tā, piemēram, 7 gadus vecs bērns, kuram dzimšanas diena ir 1 novembrī, ir tiesīgs laika periodā no viena gada 1. novembrim līdz nākamā gada 1. novembrim apmeklēt zobu higiēnistu divas reizes gadā bez maksas.

SIA „Rīgas veselības centrs” filiāles „Ziepniekkalns” Jūlija Orlecka: „Vecākiem ir jāapzinās, ka tieši viņi ir atbildīgi par savu bērnu zobu veselību. Tas nozīmē, ka viņiem ne tikai rūpīgi jāseko, lai bērni zobus tīra regulāri un pareizi, bet arī vajadzības gadījumā tie jāpārtīra. Vecākiem nereti ir maldīgs priekšstats, ka piena zobu kopšana nav tik būtiska, ka problēmu gadījumā tos bez bažām var izraut. Tas ir maldīgs priekšstats - pāragri izraujot piena zobus, īstajam zobam netiek ‘sagatavota’ pietiekama vieta, tāpēc vēlāk var veidoties nepareizs sakodiens un citas problēmas, kas jālabo, izmantojot breketes, vai kā citādi. Higiēnista apmeklējums ir labākā profilakse, lai nenonāktu līdz zobārsta krēslam.”

„Rīgas veselības centra” filiālēs „Ziepniekkalns” (Valdeķu ielā 57) un „Iļģuciems” (Sēlpils ielā 15) moderni aprīkotās zobārstniecības nodaļās valsts apmaksātie zobu higiēnista pakalpojumi bērniem pieejami bez gaidīšanas rindā. Pieraksts: 20028801, 8801, pieraksts@rigasveseliba.lv