Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Veselība

Pacientiem radušās komplikācijas pēc acu operācijas Ventspils slimnīcā [papildināts]

© skeeze/pixabay.com

Sestdien, 14.oktobrī, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā 26 pacientiem tika veiktas kataraktas operācijas. Šobrīd, vēl nenoskaidrotu iemeslu dēļ, 10 pacientiem ir radušās medicīniska rakstura komplikācijas, kas pieprasa tālāku ārstēšanos operējošā ārsta uzraudzībā, vēsta Ventspils slimnīcas mājaslapa.

No minētajiem 10 pacientiem 6 pacienti bija griezušies pēc palīdzības 15.oktobrī. Šodien, 16.oktobrī, slimnīca ir sazinājusies ar visiem pacientiem, kuriem tika veiktas kataraktas operācijas, un ir atklātas komplikācijas vēl 4 pacientiem. Šos pacientus šodien ir paredzēts nodot turpmākai ārstēšanai pie operējošā ārsta.

Slimnīcā tiek veikta visu apstākļu izvērtēšana ar mērķi noteikt komplikāciju rašanās cēloni, kā arī uz laiku tiek apturēta acu kataraktas operāciju veikšana.

Slimnīca informēs par veiktās pārbaudes rezultātiem.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" vēstīja, ka pašlaik deviņi Ventspilī operētie pacienti ārstējas Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā. Savukārt RSU profesore, Stradiņa slimnīcas Oftamoloģijas klīnikas vadītāja Guna Laganovska raidījumam norādīja, ka pašlaik pacientiem noteikts intensīvs antibiotiku kurss.

Notikušo sola izmeklēt Veselības inspekcija.

Aģentūra LETA sazinājās ar Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciālisti Violu Grinvaldi, kura sacīja, ka slimnīcas vadība publiskajā paziņojumā ir izklāstījusi visu pašlaik izpaužamo informāciju, solot informēt par pārbaudes rezultātiem.