Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

Likteņdārzs aicina uz Veselības dienu

© f64

Šodien no pulksten 11 līdz 15 Likteņdārzā notiks pirmā no projekta “Garīgās veselības diena Sev” Veselības dienām un piedāvās trīs aktivitāšu virzienus. Lai veicinātu plašāku izpratni par garīgās un fiziskās veselības nozīmi katra cilvēka dzīvē, Likteņdārzs šonedēļ aicina skaistā dabā izbaudīt dažāda veida nodarbības sava ķermeņa un prāta, emociju harmonijai.

Garīgās veselības tēmai būs veltīta Cigun meistarklase Zitas Siliņas vadībā, kas bija ļoti pieprasīta augustā notikušajā Sajūtu dienā, tāpēc tiek atkārtota un pulcēs Likteņdārzā gan koknesiešus, gan viesus no citām Latvijas vietām.

Cigun ir pašregulācijas metode, kas māca dzīvot harmonijā ar sevi, dabu, kā arī tā ir garīgā sevis attīrīšanas prakse. Dalībai nodarbībā nepieciešama tikai vēlme baudīt Cigun sniegto, ērts apģērbs un atvērts prāts. Pulksten 11 būs iepazīšanās ar Cigun, bet pulksten 11:30 un 13:30 sāksies abas nodarbības.

Aktīvā dzīvesveida piekrītējiem patiks ekspedīcija “Likteņdārzs” Jāņa Karaļa vadībā (sākums pulksten 11:30). Komandām, ģimenēm, labām draugu grupām (līdz 10 cilvēki vienā) lieliska iespēja uzzināt, cik veiksmīgi ir iespējams sadarboties, lai sasniegtu kopīgos mērķus - iziet ekspedīcijas trasi pēc iespējas ātrāk, atrast visus punktus un izpildīt uzdevumus skaistajā Kokneses pussalā. Aktivitāte veltīta fiziskajai veselībai.

Mākslas un radošo aktivitāšu cienītājiem veltīta smilšu un krāsu spēļu terapija uz gaismas lampām Lauras Līdakas-Ambrazēvičas vadībā, kas radīs līdzsvaru emocionālajā veselībā un sniegs iespēju izpaust savus slēptākos talantus. Gaisma un krāsas ir cilvēka kā dzīvas un aktīvas būtnes pamatu pamats.

Nodarbības notiks vai sāksies Likteņdārza radoši izglītojošajā laukumā (netālu no autostāvvietas). Aicinām ikvienu parūpēties par savu veselību skaistajā dabas un piemiņas vietā Likteņdārzā.