Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Raidījums: "Gaiļezera" ķirurgs prasījis pacientam naudu par valsts apmaksātu operāciju

© F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

Viens no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajiem kriminālprocesiem par iespējamu korupciju Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) ir sākts pēc tam, kad pacients ziņojis, ka stacionāra "Gaiļezers" ķirurgs viņam prasījis naudu par valsts apmaksātu operāciju, šovakar, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Savukārt otrs KNAB sāktais kriminālprocess par iespējamu korupciju Austrumu slimnīcā esot par to, ka darbnespējas komisijas ārsti, iespējams, guvuši prettiesisku labumu par invaliditātes piešķiršanu. Arī šajā gadījumā par prasīto kukuli esot ziņojis pacients.

Abos gadījumos ārsti savu vainu neatzīst, taču, neraugoties uz to, viņi no darba ir atstādināti, vēstīja "Panorāma".

LETA jau ziņoja, ka KNAB sācis divus jaunus kriminālprocesus par iespējamu korupciju RAKUS.

Viens kriminālprocess sākts par prettiesisku labumu pieprasīšanu un pieņemšanu, ko izdarījis valsts vai pašvaldības iestādes darbinieks, kurš nav valsts amatpersona. Šajā lietā viena persona ir atzīta par aizdomās turēto un tai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Otrs kriminālprocess sākts par kukuļņemšanas organizēšanu pēc Krimināllikuma 320.panta 2.daļas un 20.panta 2.daļas un par kukuļdošanu pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas. Kriminālprocesā divas personas ir atzītas par aizdomās turētajām un vienai piemērots personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statuss. Personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Izmeklēšanas interesēs pagaidām sīkāku informāciju KNAB nesniedz.