Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Veselība

Kārsavas novada vadītāja apgalvo, ka vietējo skolu ūdens analīzēs nūjiņas nav konstatētas

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Veselības inspekcija atkārtotās ūdens analīzēs Kārsavas novada skolās nav atklājusi nedz koliformas, nedz zarnu nūjiņas, pastāstīja Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka (ZZS).

Kā vēstīja LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens", sākotnējās ūdens analīzēs Kārsavas novada skolās krāna ūdenī tikušas konstatētas koliformas un nūjiņas.

Kā pieļāva Silicka, SIA "Rēzeknes ūdens" speciālistu veiktajās ūdens analīzēs minētais piesārņojums, iespējams, konstatēts, jo skolas brīvlaikā ūdens no krāniem trīs mēnešus nav ticis laists, sastāvējies un tur savairojušies mikroorganismi, bet, ūdeni nolaižot, tā neatbilstība kvalitātes prasībām nav konstatēta.

Minēto faktu apstiprina arī tas, ka nevienā no pirmsskolas izglītības iestādēm, kas ūdeni saņem no vienas un tām pašām ūdens tilpnēm, piesārņojums nav konstatēts, stāstīja Silicka.

Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Lai izvairītos no iespējams nekvalitatīva ūdens lietošanas, laika posmā starp ūdens pārbaudēm izglītības iestādēs tikuši uzstādīti ūdens bunduļi un izlikti paziņojumi nelietot nevārītu ūdeni.