Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Koalīcija vēl diskutēs par Veselības aprūpes finansēšanas likumprojektu

© F64

Valdošās koalīcijas partijas vēl plāno diskusijas par Veselības aprūpes finansēšanas likumprojektu.

Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis uzsvēra, ka darīs visu iespējamo, lai likumprojekts stātos spēkā no nākamā gada janvāra. Likumprojekta gaidāmo virzību viņš plāno pārrunāt ar atbildīgās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāju Aiju Barču (ZZS).

"Vienotības" priekšsēdētājs Arvils Ašeradens aģentūrai LETA pauda, ka veselības aprūpei ir jānodrošina nepieciešamais finansējums. Runājot par konkrētu likumu, jāizvērtē, vai tajā jāiekļauj tikai finansējuma jautājumi vai arī citi veselības aprūpes jautājumi. "Vienotība" vēl diskutēs par šo jautājumu, viņš norādīja.

Arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK plāno pārrunāt šo likumprojektu.

Kā ziņots, Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) Veselības aprūpes nozares apakšpadomes sēdē šodien tika panākta vienošanās par Veselības aprūpes finansēšanas likumprojekta kompromisa variantu.

Kompromisa likumprojekts sastāv no 14 pantiem un pārejas noteikumiem, kuros galvenokārt izmantots Veselības ministrijas šīs sadaļas variants. Pārejas noteikumos veiktas tikai nelielas izmaiņas, kas precizē, ka likuma sadaļa, kas attiecas uz Nacionālā veselības dienesta konsultatīvo padomi, stāsies spēkā no nākamā gada jūnija. Kopumā likumam vajadzētu stāties spēkā ar nākamā gada janvāri.

Likuma mērķis paredz noteikt veselības aprūpes finansēšanas sistēmas vispārīgos principus un struktūru un regulēt valsts obligātās veselības apdrošināšanas finansiālo un organizatorisko struktūru, lai veicinātu labai starptautiskai praksei atbilstošu veselības aprūpes finansējumu, tādējādi sekmējot veselības aprūpes pieejamību un sabiedrības veselības rādītāju uzlabošanos.