Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Cerot pārtraukt ģimenes ārstu protestu, ministrija lūgs 2,9 miljonus eiro

© F64

Papildu jau nākamgad paredzētajam finansējumam veselības nozarei, cerot atrisināt jautājumus saistībā ar ģimenes ārstu protesta akciju, Veselības ministrija (VM) iecerējusi lūgt 2,9 miljonus eiro, lai par 30% palielinātu kapitācijas naudu mediķiem, šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja veselības ministre Anda Čakša.

Viņa piebilda, ka, kaut arī VM iecerējusi vēl lūgt finansējumu atsevišķām iniciatīvām, patlaban iecerētais papildu finansējums veselības nozarei ir tāds, par kādu tika runāts jau iepriekš.

Vienlaikus Čakša skaidroja, ka papildu finansējums veselības aprūpes nozarei gan nenozīmē visu problēmu atrisināšanu, bet tas sāk to risināšanu. Veselības aprūpe atvēlētais papildu finansējums, protams, neatrisina visus jautājumus, bet tiek dota pārliecība, ka par to risināšu turpmāk tiks domāts, piebilda ministre.

F64

Pēc viņas domām, nākamā budžeta ieskicējums parāda, ka tiek domāts par mediķu atalgojumu un pacientiem, jo budžeta deficīta atkāpe domāta gan strukturālajām reformām, gan pieejamības uzlabošanai.

Čakša norādīja, ka papildus finansējums nozarei arī nozīmējot, ka vairākas jau sāktās VM programmas, tostarp rindu mazināšanai, specifisku slimību ārstēšanai, onkoloģijai un citu nozares problēmu risināšanai, nākamajā gadā tiks nodrošinātas lielākā apmērā.

Kā šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), ministrijām nedēļas laikā jāmēģina vēl pārskatīt iekšējos resursus.

Premjers arī uzsvēra, ka šodien valdība sāka skatīt ar nākamā gada budžetu saistītos jautājumus, kā arī apstiprināja budžeta prioritātes - veselības nozare un aizsardzība.