Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

Neapdomīga rīcība rada briesmīgas sekas - 4 gadus vecs zēns gūst smagus apdegumus

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Vakar kāds četrus gadus vecs zēns Vidzemes reģionā guvis apdegumus pēc tam, kad uzliesmojusi ugunskuram blakus atstāta degmaisījuma pudele, pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Pie ugunskura atstātās degmaisījuma pudeles uzliesmošanas brīdī netālu atradies četrus gadus vecais zēns, kurš tādējādi guvis sejas, vēdera un kājas termiskus apdegumus. Zēns sākotnēji nogādāts Vidzemes slimnīcā, bet pēc tam pārvests uz slimnīcu Rīgā.

Savukārt Latgales reģionā gadu un četrus mēnešus vecs puisītis apgāzis karstas tējas krūzi, kā rezultātā guvis vaiga un krūškurvja termiskus apdegumus.

Aizvadītajā diennaktī mediķi palīdzējuši arī kādai trīs gadus vecai meitenītei Zemgales reģionā, kura vesta uz velosipēda bagāžnieka un ielikusi kāju riteņa spieķos, gūstot potītes lūzumu. Tikmēr kāds 15 gadus vecs pusaudzis Zemgales reģionā braucis ar velosipēdu no pakalna un iebraucis kokā. Zēns atsities ar galvu pret koku, kā rezultātā pusaudzim bijis īslaicīgs samaņas zudums. Zēns ar galvas traumu un muguras un ceļu ievainojumiem nogādāts slimnīcā.

Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Jau ziņots, ka kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1119 izsaukumus, no kuriem 196 bijuši saistīti ar traumām un negadījumiem.