Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Veselība

Onkoloģiskie pacienti sasnieguši Monblāna virsotni

© Publicitātes foto

"Climb for Cancer" komanda ir sasniegusi Monblāna augstāko virsotni 4810 metru augstumā. Divu nedēļu ilgā kāpiena laikā sešu valstu pārstāvji - astoņi onkoloģiskie pacienti Ainas Mucenieces Viroterapijas fonda prezidenta Einara Repšes vadībā kopā ar atbalsta grupu - sasniedza vairākas nozīmīgas virsotnes, tādējādi paužot atbalstu efektīvām un saudzīgām vēža terapijām un pasaulei pierādot, ka vēža diagnoze nav nolemtība.

"Mērķis ir sasniegts, Ainas Mucenieces Viroterapijas fonda karogs lepni plīvo Monblāna virsotnē. Apbrīnoju pacientus, kuri varonīgi turējās, pārvarot dažādas grūtības, jo augšupceļš bija ļoti, ļoti grūts. Katrs no viņiem ir varonis," uzsver fonda vadītājs Einars Repše.

Astoņi pacienti jeb kā viņi paši sevi kāpienā laikā dēvēja - "vēža karotāji” (cancer warriors) savu ceļu kalnos veica pārvarot paši sevi un savu slimību, tā iedvesmojot līdzcilvēkus, bet citiem vēža pacientiem pierādot, ka arī galēju un vēlīnu stadiju onkoloģisko slimību skartie, lietojot saudzīgas terapijas, var sasniegt visaugstākos mērķus un pārvarēt grūtības. Grupa kalnos kāpa jau sākot no 29. jūlija, virsotni pa virsotnei pārvarot Francijas Alpus. Pēdējā posmā kāpējiem pievienojās arī arābu alpīnists Saīds al Memari.

Jau ziņots, ka lielākoties vēlīnu vēža stadiju pacienti no Latvijas, ASV, Ukrainas, Krievijas un Čečenijas piedalās Ainas Mucenieces Viroterapijas fonda rīkotā projektā "Climb for Cancer", kura ietvaros ar kalnu virsotņu sasniegšanu iecerēts popularizēt pretstāvi slimībai, kā arī veicināt dzīves kvalitātes saglabāšanu ārstēšanās periodā. Kāpiens, kuru atbalsta Kalnu grupa alpīnistu Kristapa un Kristīnes Liepiņu vadībā, tiks iemūžināts arī dokumentālā filmā.

“Climb for Cancer” komanda Latvijā atgriežas 10.augustā plkst. 14:20 ar reisu no Ženēvas. Visi projekta "Climb for Cancer" atbalstītāji, draugi, tuvinieki, kolēģi tiek aicināti lidostā "Rīga" ar ovācijām sagaidīt drosmīgos kāpiena dalībniekus.