Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

Alkohola ražotāji ar kampaņas palīdzību mudina dzert atbildīgi

© Elmārs Rudzītis, F64 Photo Agency

No šī gada jūlija, sākoties lielajiem mūzikas festivāliem un ballītēm, Latvijas alkohola nozares asociācija organizē kampaņu "Ballējies ar stilu. Nenolūzti un neizžūsti" ar mērķi izglītot sabiedrību un īpaši jauniešus par pārdomātiem lēmumiem alkohola lietošanas procesā. Pirmais pasākums notiks jau sestdien, 15.jūlijā Salacgrīvā, paralēli festivālam "Positivus" un augustā mūzikas festivālā "Laba Daba".

"No medicīnas nozares ekspertiem saņemam informāciju, ka joprojām pastāv mīti par to, kādā veidā un apjomos alkoholiskos dzērienus drīkst lietot. Mūsu vēlme un uzdevums ir izglītot sabiedrību, mudinot lietot alkoholu ar mēru, kā arī pievērst uzmanību tam, ka jādzer ūdens pēc alkoholisko dzērienu, arī alus vai vīna lietošanas, " stāsta Dāvis Vītols, Latvijas alkohola nozares asociācijas (LANA) izpilddirektors.

Lai uzlabotu alkohola lietošanas kultūru, kampaņas organizatori iecerējuši atgādināt - jebkura stipruma alkohols ir alkohols un to lietošanā nepieciešama mērenība, kas savukārt ir cilvēka brieduma pazīme. Kampaņas "Ballējies arstilu. Nenolūzti un neizžūsti" ietvaros vairāku Latvijas mūzikas festivālu laikā jūlijā un augustā, kā arī virtuālajā vidē - LANA Facebook kontā notiks dažādas izglītojošas aktivitātes. Plašāka informācija būs pieejama www.atbildigi.lv.

Jau sestdien, 15.jūlijā Salacgrīvā, Viļņu ielā 26 no plkst. 12 līdz 16 ikvienam interesentam būs iespēja izbaudīt virtuālās realitātes spēli, uzzināt par atbildīgiem alkohola lietošanas paradumiem, kas mazina negatīvo ietekmi uz veselību. Sauklis "Nenolūzti un neizžūsti" ir tiešs aicinājums dzert tīru ūdeni, ja ir vēlme lietot alkoholiskos dzērienus. Ūdens ir labākā izvēle, jo palēnina noreibšanu un palīdz vieglāk izvadīt no organisma alkoholu, samazinot tā koncentrāciju asinīs.

Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Par asociāciju. LANA izveidota 2013.gada septembrī, apvienojoties līdzšinējām ražotāju un tirgotāju apvienībām untādejādi kļūstot par lielāko šīs nozares pārstāvi Latvijā. Šobrīd LANA apvienojušies septiņi Latvijas lielākie nozares uzņēmumi: AS "Latvijas balzams", SIA "LIVIKO", SIA "Pernod Ricard Latvia", SIA "Dunker Latvija", SIA "Prike Latvija", SIA "Drinks Distribution", SIA "AMBER DISTRIBUTION LATVIA". LANA ir Eiropas alkohola nozares asociācijas "SpiritsEurope" pilntiesīgs biedrs un Latvijas pārstāvis. Asociācija darbojas kā alkoholisko dzērienu industrijas eksperts, pārstāvot nozares kompāniju interešu atbalstu un iestājas par atbildīgu un saprātīgu alkohola lietošanas vidi Latvijā.