Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

Rīgā darbojas 5 veselības istabas. Lielākā daļa sniegto pakalpojumu ir bez maksas

© F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

Katru mēnesi vienu veselības istabu apmeklē vidēji ap 70 Rīgas iedzīvotāju, un tās ir atvērtas arī vasarā. Rīgā darbojas piecas veselības istabas. Lielākā daļa sniegto pakalpojumu ir bez maksas, bet par dažiem jāsamaksā viens vai divi eiro.

Veselības istabas atrodas: Aglonas ielā 35/3 (darba laiks otrdienās un piektdienās plkst. 10-16); Gaiziņa ielā 7 (pirmdienās plkst. 10-16, trešdienās un ceturtdienās plkst. 10-15); Aptiekas ielā 8 (otrdienās un ceturtdienās plkst. 10-16); Slokas ielā 161 (pirmdienās, otrdienās un ceturtdienās plkst. 11-16); Šarlotes ielā 1b (pirmdienās, trešdienās un piektdienās plkst. 9-17, otrdienās un ceturtdienās plkst. 11-19).

Lai pārbaudītu veselību veselības istabā, nav nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums vai pieraksts, apmeklējums ir bez maksas, apmeklējumu skaits nav ierobežots. Veselības istabā var izmērīt asinsspiedienu, noteikt auguma garumu, svaru, vidukļa apkārtmēru, saņemt konsultāciju par veselīgu dzīvesveidu un slimību profilaksi, kā arī informāciju par medicīnas pakalpojumu pieejamību un Latvijas Sarkanā Krusta un Rīgas Sociālā dienesta pakalpojumiem. Par maksu (1 eiro) iespējams noteikt arī cukura (glikozes) līmeni asinīs, par 2 eiro - holesterīna līmeni. Veselības istabas darbinieki ir sertificētas medicīnas māsas.

Rūpējoties par veselīgu dzīvesveidu un gādājot par savu veselību, rīdziniekiem ir iespēja piedalīties brīvdabas bezmaksas treniņos profesionālu treneru vadībā. Sportot var 18 dažādās galvaspilsētas vietās līdz pat oktobrim. Izsmeļošāka informācija par treniņu norises vietām, laikiem un treneru kontaktiem ir pieejami tīmekļa vietnēs www.sports.riga.lv sadaļā Aktuāli. Treniņi notiek Rīgas 31. vidusskolas, Daugavgrīvas vidusskolas, Rīgas Ostvalda vidusskolas, Rīgas 68. vidusskolas, Rīgas 33. vidusskolas sporta laukumos, Rīgas 84. vidusskolas sporta kompleksā, Rīgas 3. Bērnu un jaunatnes sporta skolas regbija laukumā, Valdlauču sporta laukumā, Esplanādē, Māras dārzā, Ziedoņdārzā, Maskavas dārzā, Grīziņkalnā, Viestura dārzā, Kronvalda parkā, Lucavsalas parkā, Miera dārzā un Dzegužkalnā.